Anlık Bildirim

Seagate'in 16 Mb ön bellekli masa üstü diskleri ve diğer onlarca yeni modeli

Bu yılın son çeyreğinde yani ekim ayından itibaren piyasaya girmesi beklenilen bir çok ürün geçen hafta basına bir seferde tanıtıldı. Bu ürünler masa üstünden, taşınabilir mini disklere kadar çeşitli alanlara uzanıyor. Şimdi sizelere bölüm bölüm geleceğin teknolojinileri tanıtacağız, (her haberinde sonunda ilgili pdf dosyalarını bulabilirsiniz) ;

7200.8 Masa üstünde yeni performans devri ;

Masa üstünde 250 Gb, 300 Gb ve 400 Gb olmak üzere tam üç model tanıtılacak bu modeller 7200.8 olarak adlandırılacak. Bu modeller en fazla 3 plaka içereceğinden plaka başına yoğunluk 130 Gb civarına kadar artacak. Ön belleğinde 16 Mb'a arttırılması en büyük gelişme olacak. Yalnız geçiş esnasında piyasada 8 Mb ön bellekli diskler bulabileceksiniz. Bu diskler şu anda olduğu gibi NCQ yani komut sıralama teknolojisine sahip olacaklar. Ayrıca ses seviyeleri 25 dBA'dan 20 dBA'ya indirilmiş ki buda kulaklarınızda büyük bir iyileşme demek. Daha fazla bilgi için buraya.

5 Gb'lık USB 2.0 Cep Diski ve ST1 ;

ST1 aslında 1" lik bir mini sabit disk. Bu disk gerek Compact Flash gerek ATA-Flex bağlantıları ile satışa sunuluyor birde diskin 2,5 Gb'lık versiyonu var. Ancak burda en çok dikkati çeken Cep Sabit Diski olarak tanıtılacak olan tahminen 5x5 boyutlarında ve 10 Cm'lik USB 2.0 otomatik sarmalı kablosu ile gelen model. Bu model USB 2.0'ın enerjisi ile çalıştığından en ufak ve en yüksek kapasitelerde vazgeçilmez olacak. Daha fazla bilgi için buraya.

Notebook'larda 7200 devir/dk'lık Momentus'lar ;

Geçen sene piyasaya sunduğu inanılmaz performanslı Momentus serisi sabit diskleri ile tekrar notebook diski pazarına dönen firma işgale devam ediyor. Şimdi 7200 devir/dakikalık 100 Gb kapasiteli bir model içeren 7200.1 serisi herhalde en meşhur diz üstü bilgisayarı diski olacak. Çünkü şimdilerde sadece bazı markaların 80 Gb kapasiteli diskleri mevcut ki onların en hızlısıda sadece 5400 devir/dk hızında. Ayrıca firma 5400.1 serisinide 60 Gb, 80 Gb ve 100 Gb olmak üzere üç model duyuracak. Disklerin 8 Mb ve 2 Mb ön bellekli versiyonları bulunacak. Daha fazla bilgi için buraya ve buraya.

Sunucularda yeni Cheetah 15K.4, Cheetah 10K.7 serileri ve

Firmanın en başarılı alanı olan sunucu disklerinde yenilenmiş serilerin seleflerine göre en büyük farkları kapasite (iki kat), hızları (%30 fazla) ve erişim süreleri (%20 daha kısa zaman). Ayrıca bu tanıtımın en büyük özelliği tanıtılan son 10,000 devir/dk'lık disk serisini içermesi. Cheetah 15K.4 şimdiden çok başarılı bir disk olduğundan 10K devirlik disklerin ciddi bir avantajları hatta fiyat avantajları bile kalmıyor (tabii bu serilerde fiyatlar farklı). Kapasite bakımından 10K.7 300 Gb'a ulaşırken 15K.4 146 Gb'a kadar genişleyecek. Daha fazla bilgi için buraya ve buraya.

NL35 ile Sunucularda kapasite ve ucuzluk

Gelecekte Seagate depolama alanı isteyen firmalara NL35 modelini tavsiye edecek. Bu model SATA ara birimi ile ucuzluk, kapasite ve güvenirlik olgularını düşünmek üzere tasarlanmış. Şimdilik 500 Gb kapasitesi ile dünyanın en büyük tek diski olacak. 1 Milyon saat dayanırlılık ile masa üstü modellerin 400 bin saat dayanırlıkık oranınından çok daha iyi. Yalnız tüm bunların karşılığında 7200 devir/dakika hızıda cabası. Daha fazla bilgi için buraya.

SAS ara birimli 2,5" lik Savio 10K.1

Serial Attached SCSI yani SCSI'nin SATA'sı sunucular için geleceğin arabirimi. Bu birimin en büyük faydası incecik kablolar özellikle Blade ve 1U sunucularda bükülemiyen kalın ve narin SCSI kabloları en büyük problemlerin başında gelmekte idi. Şimdi 2,5" inch ufak yapısı ve SAS ara birimi ile Savio 10K.1 satışa sunulmadan revizyona uğradı diyebiliriz. Maksimum kapasitesi 73 Gb olan diskin birde 36 Gb'lık versiyonu üretilecek. Amaç aynı alanda daha fazla disk ile çeşitli RAID çözümleri ve esnekliği arttırmak. Daha fazla bilgi için buraya.

Dijital Video Kaydedici (DVR) ler için DB35

Ülkemizde pek bulunmayan ama yurt dışında oldukça popüler olan sabit disk tabanlı video kayıt cihazları TV yayınlarını yakalamak kaydetmek ve sonra tekrar gösterilmek üzere saklıyorlar. Hatta aynı anda birden fazla kanalı kayıt eden veya bir yandan kayıt yaparken diğer yandan size göstermeye başlayan cihazlar oldukça popüler. Bu tür cihazların ABD'de en popüler markası Ti-Vo internetten Tv programlarını indirebilen bir servis sunmakta. Seagate genişleyen bu pazarda yer kazanmak için 400 Gb (400 saat tv kaydı demek) kapasiteli az enerji harcayan ve sessiz olan 7200.8 serisinden modifiye DB35 serisine güveniyor. Daha fazla bilgi için buraya.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim