Anlık Bildirim

Seagate'ten tek bir plakada 125GB

Seagate her inç kareye 100Gbit data konulabilecek teknolojiyi geliştirdiğini açıkladı. Bu teknoloji sayesinde hard diskteki tek bir plakaya (platter) 125GB data konabilecek. Günümüzde bir plakaya en fazla 40GB data konulabildiği ve 3 tane plaka kullanarak ancak 120GB 'a ulaşılabildiğini düşünülürse, bunun ne kadar önemli bir gelişme olduğu anlaşılabilir.

Daha geçtiğimiz hafta içinde IBM yeni Deskstar serisini açıklamış ve en yüksek kapasiteli modelinin 3 plaka kullanan 120GB 'lık modeli olduğunu duyurmuştu. Seagate bu yeni teknolojisi sayesinde sadece tek bir plaka kullanarak 125GB 'a ulaşabilir.

Seagate'in "tamamen bütünleşik magnetik kayıt kafaları ve çok katmanlı antiferrogmagnetic coupled (AFC) diskler" kullanacağı belirtiliyor. Ayrıntılı bilgilerin 12-16 Kasım arasında Las Vegas'ta yapılacak olan COMDEX 2001 fuarında açıklanması bekleniyor.

Yanlız çok fazla heyecanlanmamakta yarar var. Bu teknolojiyi kullanan hard disklerin yakın zamanda piyasaya çıkması beklenmiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim