Anlık Bildirim

SLI bellekler - nVidia Tritium 'da ısrarlı

3 gün önce sitemizde burada yayınladığımız nVidia' nın Tritium standartlarının ilk somut sonucu Corsair - nVidia ortak çalışması ile ortaya çıktı. Dünyanın en büyük bellek ürteticilerinden biri olan Corsair SLI bellekleri duyurdu. DDR2 belleklerin, referans AM2 anakartlar üzerinde agresif zamanlamalar ve JEDEC (bellek spd kodlarında standart) standartları dışı ayarlar ile kullanıldığında 1.2GHz' e kadar ulaşabildiğini söyleyen nVidia, özel biosa sahip AM2 (nForce 590) referans anakart ile Corsair' in Tritium standartlarına uygun yeni SLI bellekleri sayesinde sistemi güvenli sınırlar içinde kendini otomatik şekilde overclock edecek hale getirebiliyor.

Normal belleklerde kullanılan JEDEC kodları Tritium' un avantajı olan otomatik overclock özelliğini sağlayacak kadar esnek olmadığı için, şimdiki belleklerde bulunan SPD çiplerinin boş olan kısımlarına, (ileride çıkacak olan SPD kodları için ayrılan bölüm) nVidia' nın Tritium sertifikası için gerekli kodlar yazılarak (EPP) SLI bellek diye tabir ettiğimiz, onaylı bellekler elde ediliyor. Bu sayede, sistem çalışma esnasında bellek frekans ve voltajını değiştirerek gerçek zamanlı overclok yapabilme yeteneği kazanıyor.

nVidia ve Corsair, ortak çalışması sonucu ortaya çıkan EPP (Tritium için belleklere eklenmesi geren kodlar) standardı için JEDEC' e baskı uyguluyor ve bunu SPD' lere eklettirmek istiyorlar. Corsair şimdiden 2 yeni model belleğini duyurmuş durumda. 2.2V gerilim altında 5-5-5 zamanlamaları ile çalışabilen TWINX2048-8500C5 ve 2.1V gerilim altında 4-4-4 zamanlamalar ile çalışabilen TWINX2048-6400C4, iki model de şimdilik 2GB' lık kitler halinde satışa sunulacak. Tahmin etmesi zor olmayacağı gibi, bu belleklerdeki ikinci profilleri kullanabilmek için (EPP), nForce590 çipsetli ve buna uygun biosa sahip bir anakart ile beraber kullanıyor olmanız gerekecek. Bu arada bu belleklerin eski ile tamamen uyumlu olduğunu da unutmamak gerekir.

Corsair, nVidia ile ortak çalıştığı için belleklerini AM2 anakartlarının resmi duyruluş tarihi ile beraber piyasaya sunacak. Fakat diğer firmalar da bu arada boş durmuyor. Kingston ve OCZ' nin EPP komutları taşıyan bellekleri üzerinde şu anda çalıştıklarını ve kısa süre içinde onlarında üretime geçeceği internette dolaşan söylentiler arasında. nVidia' nın Tritium üzerinde bu denli sıkı durması ve havada kalmayacağını kantılaması oldukça güzel çünkü artık gittikçe daha kompleks hale gelen masaüstü sistemlerin de en az dizüstü bilgisayarlar kadar temel standart ve kaliteye sahip olması gerekliliği atıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim