Anlık Bildirim

Sony 007 Spy Gear ve 7.1MP Çift Lens Kodak V705

Sony 007 Spy Gear "Limited Edition"

James Bond'un 19 Kasım'da vizyona girecek olan yeni filmi "Casino Royale" de Sony Ericsson K800 ve K790'ın özel gümüş tasarımlarını kullanacağının açıklanmasının ardından yeni bir ürün paketi duyuruldu. Sony'nin "VGNTX007C Limited Edition Spy Gear" ismini verdiği gizli ajan çantasında yer alanlar: VAIO TX serisinden bir dizüstü ve Cyber-shot 7.2 Megapiksel dijital kamera. Cep telefonları için piyasada bulunma sürelerini 3 ay olarak belirleyen Sony, Spy Gear da ise sınırlı sayıda üretime gitmiş.

Vaio TX 11.1-inç WXGA genişekran Lcd ekrana sahip. Ekran 1366x768 piksel çözünürlüğünde ayrıca Xbrite teknolojisinin sunduğu yüksek parlaklık ve gerçek renk kalitesiyle göze çarpıyor. Vaio'nun ağırlığı ve pil süresi ajanımız için oldukça iyi değerlerde, 1.27kg ağırlığında ve 11 saatlik kullanım süresi var. Çok katmanlı karbon fiber yapısı hem dayanlıklı hem de hafifliği sağlıyor. İşlemci ailesi olarak Intel Centrino Mobile tercih edilen dizüstü çantadan çıkan özel bir filtreyle görüntüyü sadece önünde duran kişilerin izlemesine izin veriyor.

007 çantamızın diğer ürünü Carl Zeiss Vario-Tessar lensli Cyber-shot DSC-T50. Hem megapiksel hemde ISO değeriyle özel bir ürün olduğunu belli ediyor, tabi inceliği ve hafifliğinden birşey kaybetmeyerek. 7.2 Megapiksel Super Had CCD ve 1000 ISO hassasiyetine varan değeri ile 3-inç Lcd ekran herşeyi anlatıyor. Yüksek pozlama hızı ile her anın net olarak yakalanmasına imkan veren DSC-T50, çekim anında el titremesiyle meydana gelen kusurları da kapatıyor.

Son olarak Bond çantası oldukça sağlam yapılı ve aksesuar ile ürünlerimizin özel bölmelerine sahip. Bu özel üretim ajan setine sahip olmak isteyenlerin 4299$'ı gözden çıkarmaları gerekecek (Kanada için belirlenen satış fiyatı).

Kaynaklar:
http://www.sonystyle.ca
http://www.digitaltechnews.com/news/2006/10/james_bonds_cyb.html


Kodak V705

Siyah, gümüş ve pembe renk seçeneklerinde olan V705, 7.1 Megapiksel ve 1000 ISO hassasiyeti değerine kadar çıkabiliyor. Sony T serisi gibi ultra-slim sınıfındaki kamera 2cm kalınlığında ve 124 gram ağırlığında. Kameranın ilgi çeken yanı dual-lens sistemine sahip olması (Schneider-Kreuznach C-Variogon). "Retina Dual Lens system" denen teknoloji ile kamerada iki lens bulunuyor. Ancak ikisi aynı anda kullanılmıyor, birisi geniş açılı çekimlerde (23mm eşdeğerinde) diğeri ise 3x optik yakınlaştırma (39-117mm eşdeğerinde) işlevini gerçekleştiriyor. Lcd ekrandan hangi lensin kullanımda olduğu bilgisini alabiliyorsunuz. İki lens için iki adet 7.1 megapiksel sensör kullanılıyor.

Sony 007 Spy Gear ve 7.1MP Çift Lens Kodak V705

Lcd ekranı 2.5-inç olan V705 30 kare/saniyede VGA modunda (640x480) ve QVGA (320x240) çekimi yapabiliyor. 32MB dahili hafızasının yanında kamerada SD/MMC kart yuvasıyla hafıza arttırılabiliyor. Kutu içeriğinden çıkan Ac adaptör ile lityum-iyon pil şarj ediliyor bunun yanında Usb kablo, AV kablo, el çantası, taşıma kayışı, Photo Frame Dock 2 (Pc'ye fotoğraf aktarımı yapabilip aynı zamanda kameranın şarj olmasını sağlayan ünite) ve kamera yazılımı diğer kutu içeriğini oluşturuyor.

Kontrol tuşları Lcd ekranın solunda alt alta dizilmiş, bunlar ile flaş ayarı yapabilir kamera menüsüne ulaşıp ayarlara girebilirsiniz. Ekranın sağında ise cep telefonlarında bulunun kontrol tuşu gibi menü içinde rahatlıkla dolaşabilmeyi sağlayan joystick tuşu ile yakınlaştırmanın ayarlandığı düğme var.

Sony 007 Spy Gear ve 7.1MP Çift Lens Kodak V705

Kameranın çekim için hazır olma süresi oldukça kısa. Otomatik odaklama süresi hızlı olan kameranın geniş açılı lensi sabit odaklamalı. Örtücü gecikmesi oldukça düşük olduğundan istediğiniz anı yakalayabiliyorsunuz. Kodak V705 ile panorama çekim yapabiliyorsunuz. Sağdan sola veya tersi şeklinde ard arda aldığınız 3 fotoğrafı otomatik olarak birleştiren kamera, geniş açı çekim modunda 180 dereceyi yakalayabiliyor. İyi bir çekim yapamadıysanız Perfect Touch özelliği imdadınıza yetişiyor. Fotoğraf üzerinde düzenleme yaparak beğeninize sunan özellik eğer isterseniz orjinal olan dosyaya dokunmadan yeni bir kayıt altında fotoğrafı saklayabiliyor.

Sony 007 Spy Gear ve 7.1MP Çift Lens Kodak V705

Pil süresine gelince, toplam 3 kademeden bir kademe kayıpla 200 üzeri çekim ve birkaç dakikalık video kaydına imkan veriyor. Kameranın altında tripod bağlantısı için giriş yuvası var ve lityum pil yuvasından kolayca çıkartılabiliyor. Lcd ekranın çektiğiniz fotoğrafın gerçek kalitesini anlamanıza yardımcı olamaması kötü. Bu performans kaybı resmi bilgisayarda görene kadar karar verememenize sebep oluyor. Zayıf flaşı kapalı mekanlarda çokta başarılı değil. Bunun yanında Kodak V705 ultra geniş açılı çekim, 180 derece panoramik fotoğraf çekimi, iyi renk kalitesi, uzun pil süresi ve şık tasarımıyla başarılı bir model.

Kaynak: http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=2910&review=kodak+easyshare+v705 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim