Anlık Bildirim

SwiftTech MCX462-V vs Thermalright SLK-900A

Dünyanın belkide gelmiş geçmiş en azman soğutucu dizaynı geçenlerde SwiftTech firmasından geldi. Eskiden çok müthiş hava soğutmalı sistemler üreten firma son zamanlarda 2 yıl önce yükselmeye başlayan Thermalright firmasına liderliği kaptırmıştı. Ancak su soğutmaları ve termo elektrik soğutucular üzerine yoğunlaşmış ve özellikle bu ikisinin karışımı olan ürünler ile büyük bir başarı yakalamıştı.

Şimdi ise başta söylediğim gibi en iyi dizaynını yeni bir şekle sokup toplam 650 gram ağırlığında ama çok büyük bir hacme sahip soğutucu ortaya çıkmış. Bu tanıtım sonrası nette farklı yerlerde testleri çıkmaya başladı fakat ilk defa esas rakibi SLK-900 serisi ile karşılaştırılmış. Sonuçta dev gibi gözüken ama çoğunlukla Alüminyum olan SwiftTech tam bir yenilgiye uğramış. Kısaca bakır olan daha az yer kaplayan Thermalright'ın soğutucusu her tür fanla rakibini geçmeyi başarmış.

Bunun en büyük olası nedeni ise Thermalright'ın tamamen bakır soğutucusunun ısıyı çekirdekten en hızlı şekilde alıp uzaklaştırabilmesi. SwiftTech ise daha büyük bir tasarıma sahip olmasına rağmen Alüminyum'un ısıl iletkenliği ısıyı yeterince hızlı bir şekilde taşıyamaması. Halbuki Alüminyum ısıyı daha hızlı şekilde havaya iletebilmekte ama ısı gelme sorunu yaşarsa sonuçta böyle verimsiz bir sistem ortaya çıkmakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1366 kez okundu.
5 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim