Anlık Bildirim

Texas Instruments'ın OMAP 4 platformuyla akıllı telefonlarda 1080p video ve 20MP kamera desteği

Yarıiletken dünyasının önde gelen isimlerinden Texas Instruments hazırladığı yeni mobil platformuyla çoklu ortam odaklı yeni nesil akıllı telefonlarda öne çıkmayı hedefliyor. Firmanın OMAP 4 adını verdiği mobil işlem platformu ile akıllı telefonlarda 1080p video kayıt ve oynatımını mümkün kılacağı ve 20MP kamera desteği sunmaya başlayacağı belirtiliyor.

Çift çekirdekli ARM Cortex A9 MPCore mimarisi üzerine inşa edilen platform ile simetrik çokluişlem yeteneğinin destekleneceği ve her çekirdek için 1GHz üstü hızlara çıkılabileceği belirtilmekte. Texas Instruments'in açıklamasına göre, yeni platform ile internet sayfaları 10x daha hızlı yüklenecek, işlem kapasitesi 7x artacak ve mevcut OMAP işlemcilerine kıyasla 10x daha yüksek grafik performansı sunulabilecek.

OMAP 4 platformunun ve geliştirme araçlarının yılın ikinci yarısında hazır olacağı bildirilirken üretimine önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlanacağı belirtiliyor. OMAP 4 platformuna ek olarak OMAP 3 ailesini de 45nm üretim teknolojisiyle güncelleme yoluna giden TI, OMAP36x serisi ile 1GHz'in üzerine çıkabileceğini ayrıca 3D oyunlar için donanımsal hızlandırma yapılabileceğin, 720p video ve 12MP kamera desteği sunulabileceğini açıkladı.

OMAP 3 ailesinin yeni temsilcileri için üçüncü çeyrekte örneklendirme yapmayı planlayan TI, yeni çözümleriyle pazara iddialı girmek isteyen Nvidia (Tegra) ve Intel (Moorestown) gibi iddialı rakiplerine karşı iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Mevcut platform çözümlerine göre oldukça ciddi bir gelişim vaat eden OMAP 4 platformu için gündeme getirilen performans değerlerinin şimdiden heyecan yaratmayı başardığını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12768 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim