Anlık Bildirim

Unreal Tournament 2003'de GPU'ların İşlemci Hızlarına Göre Değişimi

İşlemci hızları ile ekran kartları hep beraber hızlanıyorlar. Bu yüzden hep beraber alındıklarında oyunlarda iyi bir performans artışı yaşanıyor. Anandtech ise günümüzdeki Ekran Kartı İşlemcilerinin işlemci hızlarına göre değişimlerini geleceğin en önemli grafik motorlarından birisinde incelememiş.

Bu sayede şu andaki sisteminizin şimdiki ekran kartı ile nasıl bir performans vereceğini görebilirsiniz. Testte Ge-Force 4, Ge-Force 3, Ge-Force 2, Ati Serileri ve Kyro ekran kartları katılmış. İşlemci hızları ise 800 Mhz ile 1733 Mhz arasında tutulmuş. İşlemci olarak Athlon XP kullanılmış.

Testte yüksek kalitedeki testler ile ilgili ilginç notlardan biri Ge-Force 4 Mx serisinde oynamak isterseniz işlemciniz 800 Mhz veya 1733 Mhz olması fark etmiyor. Ge-Force 3'ler ise 1.2 Ghz sonrasında işlemci artışlarına rağmen bri artış yaşamıyorlar. Ge-Force 2'lerde yine işlemci hızındaki artış gösterilen kare artışına neden olmuyor. Ancak Ge-Force 2 Ultra , Ge-Force 2 Mx 400'ün tam iki katı hızında çalışıyor. Biriris çok zorlanırken diğeri rahat bir oyun zevki sunacak.

Ati'lerde yine çok bir değişim yok ama zaten tüm serisi yüksek performans verdiği için problem değil gibi gözüküyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta çözünürlüğün 800x600'de olması her ekran kartına bir çok şans tanıyor. Bu kadar kart arasında Ge-Force 4 Ti 4200 en mantıklı sonuçları vermekle beraber pahalı seçimlerden biri. Ati 8500LE ve 7500 oldukça güzel seçimler fakat 1.2 Ghz'de pillerinin bitiyor olması daha hızlı işlemcilere ship olanlar için yeterli değil. Yinede ekran kartı upgrade'i için çok iyi seçim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim