Anlık Bildirim

İngiltere'de uzmanlar "süper varyant" için uyardı

İngiltere Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu'nun (SAGE) yayınladığı raporda, ilerleyen günlerde birkaç varyantın birleşmesiyle oluşan bir süper varyantın ortaya çıkabileceği belirtildi.

Uzmanlar 'süper varyant' için uyardı Tam Boyutta Gör

İngiltere’de Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yeni yayınlanan bir rapora göre ilerleyen zamanlarda MERS kadar ölümcül olabilecek bir koronavirüs varyantı ortaya çıkabilir. Uzmanlar Beta varyantının daha bulaşıcı Alfa, Gama veya Delta varyantlarıyla birleşmesi halinde, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek aşılara dirençli olabileceğini söyledi. 

Uzmanların "rekombinasyon" olarak adlandırdığı bu süreç ölüm oranlarını hiç olmadığı kadar arttırabilir. SAGE'nin raporunda, ortaya çıkacak bir "süper varyantın" %35 civarında bir ölüm oranına sahip olabileceğinden bahsediliyor. Araştırmacılara göre birden fazla varyantın birleşmesiyle ortaya çıkabilecek süper varyanta, sağlık sistemleri direnemeyebilir. Bu anlamda yaşanan kayıpların birçoğu sırf sağlık hizmetine erişememekten kaynaklanabilir. 

İngiltere’de Tüm Partiler Parlamento Grubu'nun koronavirüs ile ilgili başkan yardımcısı Dr. Philippa Whitford, SAGE'nin raporunun zaten malumun ilamı olduğunu söylüyor. Withford, küresel çapta bir aşılanma olmadıkça salgına yönelik tam bir başarının gerçekleşmeyeceğinin altını çiziyor. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’ndahalk sağlığı uzmanı olan Prof. Dr. Martin McKee, hükümetin şu anda kendi danışmanlarından gelen bu sözlerin zaten kendileri tarafından da tekrarlandığını söylüyor. McKee'ye göre başka bir yerli varyantın ortaya çıkma olasılığını azaltmak için aşılanmanın hızlanması gerekli. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8371 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ingiltere, sage ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim