Anlık Bildirim

Çekya’da aşı olanlara fazladan tatil verilecek

Çek Cumhuriyeti yetkilileri tarafından 30 Temmuz Cuma günü yapılan açıklamalara göre, Covid-19 aşılarını tam yaptıran devlet çalışanlarına fazladan tatil verilecek.

Çek hükümeti cuma günü yaptığı bir açıklamada, koronavirüs aşılarını yaptıran devlet çalışanlarının iki gün ücretli tatil hakkına sahip olacağını duyurdu. Çek Başbakanı Andrej Babiš, başkent Prag’da düzenlediği basın toplantısında tatil hakkının 2021’in sonuna kadar geçerli olacağını söyledi.

Çekya’da aşı olanlara fazladan tatil verilecek Tam Boyutta Gör

Başbakan, bölgesel ve yerel yönetimlerin yanı sıra özel şirketleri de vatandaşları aşı yaptırmaya teşvik etmek için bu tarz uygulamalar yapmaya çağırdı. Babiš, otomobil şirketi Skoda da dahil olmak üzere birçok şirketin şimdiden benzer uygulamalar yaparak çalışanların aşı olmasını sağladığını ifade etti.

Popülist bir hareket

Aşı olanlara ekstradan izin verilmesi kararı, ülkedeki muhalefet tarafından eleştirildi. Muhalefet partileri bunun ekim ayında yapılacak seçimler için popülist bir hareket olduğunu savundu. Babiš ise hükümetin aşılanmayı “en önemli şey” olarak gördüğünü ve vatandaşları sürekli olarak “teşvik etmeye” devam edeceğini söyledi.

Çekya’da aşı olanlara fazladan tatil verilecek Tam Boyutta Gör

10.6 milyon nüfusa sahip olan ülkede pandeminin başından bu yana 30.363 ölüm ve 1.6 milyondan fazla vaka tespit edildi. Verilere göre de şu ana kadar Çekya’nın yetişkin nüfusunun yaklaşık %62.6‘sı en az bir doz, %54.2’si ise tamamen aşılandı.

Avrupa Birliği’nin tamamında ise yetişkinlerin %70.5’ine tek doz, %57.3’ü ise tamamen aşılanmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim