Anlık Bildirim

Ve AMD yonga üretiminden çekiliyor

Ve AMD yonga üretiminden çekiliyor

Yarıiletken dünyasının lider isimlerinden AMD için bugün firma tarihinin kilometre taşlarından biri olması kuvetle muhtemel. Zira gelen bilgilere göre, AMD günün ilerleyen saatlerinde oldukça önemli bir basın açıklaması yapabilir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda AMD'nin ikiye bölüneceği, işlemci üretiminden çıkacağı ve fabrikalarını satacağı gibi iddialar gündeme gelmiş, firmaysa çıkan bu iddiaları yalanlamıştı. Atanan yeni tepe yöneticisi Dirk Meyer ile yeni bir döneme gireceği belirtilen AMD'nin beklenen gelişme olarak işlemci üretimden çekilerek tasarıma yoğunlaşacağı ifade ediliyor.

Bilindiği üzere ATi'nin gpu'ları da firma tarafından tasarlanmakla birlikte hacimli üretimi Tayvan merkezli TSMC firmasının fabrikalarında gerçekleştirilmekte. Peki bundan sonra neler olacak? Wall Street Journal'ın haberine göre, AMD'nin fabrikalarına Abu Dhabi merkezli iki yatırım şirketinin kurduğu Foundry Company isimli yeni bir firma sahip olacak.

Kurulan yeni firmaya 5.7 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtilen Abu Dhabi merkezli yatırım şirketleri, AMD'nin elindeki hisseler için de 300 milyon dolarlık ödeme yapacak. Ayrıca Foundry Company firmasının New York'ta yeni bir üretim tesisi kurması öte taraftan AMD'nin Dresden fabrikasını yeni nesil üretim teknolojileri için yeni teçhizatlarla donatması bekleniyor.

AMD ise yeni nesil CPU ve GPU'larının tasarım çalışmalarına tam gaz devam edecek. Tüm bu gelişmelerin doğruluğu ayrıca AMD'nin üretim tesislerini elden çıkarması durumunda üretim safhasında nasıl bir adım izleyeceği firmanın gün içerisinde yapacağı belirtilen açıklama ile netlik kazanabilir.

Kaynak: http://online.wsj.com/article/SB122334620497110417.html?mod=googlenews_wsj

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim