Anlık Bildirim

VIA'nın Kasım Ayının Satış Sonuçları

Bu yılın satışı 926.8 Milyon Dolar ve geçen yıldan %11 daha iyi.

Taiwan/Taipei de 3.12.2001 tarihinde-VIA Technologies, Inc adında mikroişlemciler, multimedia ve iletişim çiplerinden, bugün Kasım 2001'ın net satışını açıkladı. 2001 yılının Kasım ayında ki net satışı yaklaşık olarak 78.49 Milyon Dolar, yetkililer bu yılın kasım ayının geçen yılın kasım ayından daha iyi geçtiğini söylüyorlar.

Kaynaklardan yapılan açıklamaya da bu; Ekim ayının yaklaşık 81 milyon dolarlık satış rakamına göre %10.9'luk bir azalma demektir. Bununla birlikte, yıl içinde kasım ayına kadar oluşan satış gelirleri 32 milyar NT$ civarındaydı. Bu rakam, 2000 yılına göre %11.81'lik bir artışı göstermektedir. Via in bu başarısı bu yıl AMD için ürettiği yeni chipsetlerde ki başarısına ve cirosunun %10'unun Via C3 işlemcilerden sağlandığını düşünebiliriz. P4 çipset parazarınıda bu sene P4X266 serisi ile ele geçirmek üzereydi ama Intel'in dava açması sürecinde P4X266 chipset satışı adeta durdu. Intel'in I-845 dışında pazara bir yenilik getiremediğini düşünürsek Via için bu yıl çok P4 pazarında çok kolay geçecekti. Hatta bu kazancını 2 ye katlayabileceğini görürdük.

Via'ya dava açılsa bile Via Teknolojilerinin hiç durmayacağı belli oluyor. Özellikle de bu sene AMD işlemciler için ürettiği KT266A chipseti büyük ilgi gördü ve Via'nın cirosunun %25'ninden fazlası sadece AMD için ürettiği chipsetlerden gelmekte ve buda AMD'nin ne kadar çok seçildiğini göstermekte. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim