Anlık Bildirim

Volkswagen Scirocco da BlueMotion teknolojisine kavuşuyor

Volkswagen'in tasarımıyla öne çıkan otomobili Scirocco da markanın daha az emisyona ve yakıt tüketimine sahip otomobillerini tanımlayan 'BlueMotion' sınıfına adım atıyor.Ülkemizde de çok beğenilen ve önemli satış rakamlarına ulaşan model, 1.4 TSI 122 beygir, 1.4 TSI 160 beygir ve 2.0 TSI 210 beygir motor seçenkleriyle satılıyor.

Kompakt coupe segmentindeki otomobil 2.0 litre 140 beygir TDI dizel motor ve BlueMotion modifikasyonları sayesinde çok başarılı yakıt tüketim ve emisyon değerlerine ulaşmış. En çevreci Scirocco'da BlueMotion modifikasyonları olarak start&stop sistemi ve yola daha az direnç gösteren lastikler gibi özellikler bulunuyor. Bu özellikler sayesinde 6 ileri manuel şanzımanlı Scirocco 2.0 TDI BlueMotion 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketecek. DSG şanzımana sahip Scirocco BlueMotion'da ise bu değer 4.9 litre olarak açıklanmış. Manuel şanzımanlı Scirocco BlueMotion'un emisyon değeri 118gram/kilometre iken DSG şanzımanlı modelinki 129 gram/kilometre.

Alman otomobil üreticisi ayrıca Scirocco GT modeli hazırladığını da duyurdu. 2.0 TDI 170 beygir gücündeki motora sahip Scirocco GT, manuel şanzımanla 100 kilometrede ortalama 5.1 litre yakıt tüketirken, DSG şanzımanla 5.5 litre yakıt tüketecek. Otomobilin emisyon değeri manuel şanzımanlı modelde 134 gram/kilometre, DSG şanzımanlı modelde ise 144 gram/kilometre.

Dizel motora sahip Scirocco BlueMotion ve Scirocco GT'nin fiyatları ve ülkemizde satışa çıkarılıp çıkarılmayacağıyla ilgili kesin bir bilgi ise bulunmuyor.

Volkswagen Scirocco da BlueMotion teknolojisi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim