Anlık Bildirim

Yanan, Yanmayan İşlemci Videoları

Acaba hiç işlemcinizin heatsink ve fanının çıkartılmış halde nasıl davranacağını merak ettiniz mi ? Toms Hardware çektiği video ile ilk olarak donanım dünsyası sarsıldı çünkü aslında bilinen bir gerçek çok net ve etkiliyici bir şekilde insanlara sunuldu. Heatsinki çıkartılmış olan Athlon'lar cayır cayır yanarken Intel işlemcilerinden PIII kitleniyor. Pentium 4 ise kitlenmiyor sadece yavaşlıyordu.

Bunun üzerine Amd'nin kendi içinde kullanmak için hazırladığı video'lar web sitelerine sızdı. Video'da AMD işlemcilerinden Palomino çekirdekli Athlon XP, Athlon MP ve Athlon 4 işlemcilerinin çekirdek üzerindeki Thermal Diode'ı (Sıcaklık Algılayıcı) tanıyan bir anakart olduğunda yanmadığını kanıtladı. Halbuki Toms Hardware'e göre sorun ankartlarda değil işlemcideki Thermal Diode'un tepki vermekte geç kaldığını bu yüzden dolayı işlemcinin yandığını savunuyordu.

Herneyese bütün bu videoların linklerini aşağıda bulabileceksiniz. Esas bomba ise (bana göre) bugün geldi. Via'nın C3 800A işlemcisinin videosu. Video çok komik bir şekilde işlenmiş sonuç ise çok etkileyici. Via C3 800A asla 22C'de kitlenmiyor. Çalışmaya aynen devam ediyor.

Bu arada ilginç bir nokta Toms Hardware'de Heatsink-fan çıkardıktan sonra kitlenemyen yavaşlayan Pentium 4, Amd'nin yaptığı testte kitleniyor. İlginç değil mi ?

Toms Hardaware'in Yanan İşlemciler Filmi (9.6 Mb)

Amd'nin Cevap Filmi
Amd işlemci için olanı (2.89 Mb)
Intel Pentium 4 İçin olanı (1.78 Mb)

Via C3 Beat-the-heat Videosu (6.93 Mb)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim