Anlık Bildirim

Yeni Duron eski Athlon XP'ye karşı

Duron'lar bildiğiniz gibi Mhz'i dışında bir isimlendirme ile gelmediğinden aslında fiyatlarına göre oldukça ucuz sayılırlar. Şimdilerde Türkiye pazarına girmeyi başaran Duron 1.4 Ghz ve Duron 1.6 Ghz sırası ile 41$ ile 48$'dan Mavi Bilgisayar'da satışa sunulmuş durumdalar. Hatta dün Duron 1.4 Ghz 39$'dan satılmakta idi yani 30$'lı satış rakamlarına tekrar geliyoruz gibi. Duron'ların piyasaya girmesi ile birlikte ilginç bir iki gelişme daha oldu genelde 50$ civarında dolaşan Athlon XP 1800+'lar bir anda 60$ üzerine fırlayı verdi. Bu fırlamada Amd'nin mi yoksa Türkiye distribütörlerinin mi etkisi olduğunu belkide hiç öğrenemiyeceğiz ama şu anda cebinde bir işlemciye %50 fazla para harcamak istemeyenler için müthiş bir seçim geldi.

Özellikle Duron'ların saat hızlarının çok yeterli olması ve genelde çoğu programın ekstra ön belleği kullanmaması testlerde saat hızı bire bir olan Athlon XP'lere göre çok benzer bir performans vermesine yol açıyor. Daha da ilginç bir nokta bu sadece 40$'lık işlemcinin rahatça 2.2 Ghz yada iyi soğutma ile 2.3 Ghz'lere kadar çıkabilmesi. Testlerde ise aynı hızlardaki XP'lere göre çok düşük kayıplar söz konusu hatta genelde nerdeyse performansta bir azalma yok gibi. Ayrıca bu Duron'ların modifikasyonla Tbred yapılabildiği yani ekstra ön belleğin açılabilmesi gibi durumlarda söz konusu. İşlecilerin yüksek FSB'de çalışabilmesi mesela 200 FSB çok mantıklı bir değer ve günümüzde DDR400' ü DDR333 fiyatından alabiliyorsunuz.

Örneğin bu 40$'lık işlemci +100$'a bir nforce 2 IGP içeren anakart ile nerdeyse sistemi tamamlayabilir bunun içine birde 2x256 Twinmoss DDR400 atarsanız 96$'dan toplam 240$'a ciddi bir sisteme sahip olabilirsiniz geriye kalan tek şey bir kasa o kadar bu durumda fiyat 300$'a gelmeyecektir. Bu tür bir sistem ile yaklaşık iyi overclock ile 5500 3DMark 2001 puanı almanız içten bile değil. Herneyse siz aşağıdaki yeni çıkan Duron test linklerine bakmayı ve şaşırmayı unutmayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim