Anlık Bildirim

Ultra ince gece filmle gece görüş gözlüğü üretildi

Avustralya'da araştırmacılar nano teknoloji sayesinde ultra ince film ürettiler. Bu filmlerle yapılan gece görüş gözlükleri eski gözlükleri tarihe gömecek gibi görünüyor.

Yeni gece görüş gözlükleri

Avustralya'daki araştırmacılar insanların karanlıkta net bir şekilde görmelerini sağlamak için kızılötesi görüntüleme kullanan yeni bir teknoloji geliştirdi. Bu yeni teknolojide ultra ince filmler sayesinde gözlükler gece görüş gözlüğüne dönüşebiliyor. Ultra ince bu özel film insan saçından daha incedir ve nano ölçekli kristallerden yapılmıştır. 

Oda sıcaklığında çalışan teknoloji, kızılötesi ışığı insan gözünün görebileceği ışığa dönüştürüyor. Araştırmacılar kitlesel ölçekte üretilmesinin ucuz ve kolay olduğunu söylüyorlar. Bu anlamda bu yeni gece görüş için üretilen filmler, mevcut yüksek kaliteli kızılötesi görüntüleme teknolojisine göre tercih edilebilecek bir seçenek olacak gibi. 

Türünün ilk örneği olan ince film, Advanced Photonics dergisinde yayınlanan yeni bir raporda açıklanmıştır. Cihazın esas olayı boyun ağrısına yol açtığı söylenilen kasklara takılan ağır gece görüş gözlüğünü ikame edebilecek olması. Onun haricinde daha ucuz ve ulaşılabilir olması da büyük avantaj sağlayacak. Baş araştırmacı Dr. Rocio Camacho Morales, ANU web sitesinde yayınlanan bir raporda "Görünmez olanı görünür hale getirdik" dedi. Ayrıca bu teknolojinin normalde insan gözüyle görülemeyen kızılötesi ışığı dönüştürerek bunu insanların uzaktan bile açıkça görebileceği hale getirebileceğini ekledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim