Anlık Bildirim

Yeni Kia Sorento'ya tasarım ödülü

Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart’ta dijital kanallar üzerinden tanıtılan ve modern tasarımıyla dikkat çeken yeni Sorento'nun yılın son çeyreğinde hibrit motoruyla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Yeni Kia Sorento'ya tasarım ödülü Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart’ta dijital kanallar üzerinden tanıtılan yeni Sorento, modern çizgilere sahip tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

2020 Kia Sorento, bu konudaki başarısını bir de aldığı ödülle perçinledi. Avrupa’nın en çok satan dört çeker araçlara yönelik dergisi Auto Bild Allrad tarafından düzenlenen yarışmada “Tasarım” kategorisindeki ödülün sahibi yeni Sorento oldu. Bu ödülle birlikte Kia, daha önce dört çeker olarak Kia Stinger’ın da iki defa ödül aldığı Auto Bild Allrad dergisinden üst üste üçüncü kez ödül almış oldu.

2020 Kia Sorento’nun Türkiye’ye yılın son çeyreğinde hibrit versiyonuyla gelmesi bekleniyor. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, geçtiğimiz haftalardaki açıklamasında Kia’nın gündemindeki en önemli konunun Sorento’yu Türkiye’ye geri getirmek olduğunu belirtmişti. E-call sorunu çözülebilirse, 1.6 benzinli hibrit Sorento yıl bitmeden Türkiye yollarında olacak.

Yeni Sorento’daki hibrit sistem,  1.6 litre T-GDi turbo ünite, 60 beygirlik elektrik motoru ve 1.49 kWh’lık lityum iyon polimer bataryanın kombinasyonundan meydana geliyor. 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen sistem toplamda 230 beygir ve 350 Nm tork üretiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8486 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2020 kia sorento ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim