Anlık Bildirim

Yeni Lenovo Yoga modelleri AMD Ryzen 4000 ile Intel versiyondan daha ucuz

Lenovo'nun yeni Yoga Slim 7 serisi laptopları, AMD ve Intel işlemci seçenekleriyle geliyor. Bu seçenekler arasındaki 360 dolarlık fiyat farkı ise yeni AMD birimin gücü hakkında soru işaretleri doğurdu

Yeni Lenovo Yoga modelleri AMD Ryzen 4000 ile Intel versiyondan daha ucuz Tam Boyutta Gör

AMD resmi olarak Ryzen 4000 işlemcilerini tanıtmamış olsa da Lenovo, bu birime sahip Yoga serisi ikisi bir arada modellerini Nisan ayında satışa sunacak. Yoga Slim 7 modeli, 14 inçlik bir ekrana sahip ve AMD Ryzen 4000 serisi ya da 10. Nesil Core i7 çiplerle gelecek.

Intel ve AMD arasındaki seçim, şüphesiz bütçeye geç de olsa bağlanıyor. Lenovo’nun fiyatlandırmasına göre 14 inçlik laptopun AMD işlemcili sürümü 850 dolardan başlarken Intel işlemcili model 1210 dolardan başlıyor.

Yeni Lenovo Yoga modelleri AMD Ryzen 4000 ile Intel versiyondan daha ucuz Tam Boyutta Gör

AMD’nin Ryzen 4000 serisi çiplerinin tüm detaylarını açıklamadığı için işlemcinin gücüyle ilgili kesin bir bilgimiz yok. Bildiklerimiz arasında Ryzen 4000’in 7nm’lik bir transistör boyutunda üretildiği ve Zen 2 mimarisine sahip olduğu yer alıyor. Intel rakiple aradaki 360 dolarlık uçurum ise bize ya AMD’nin çok uygun fiyatlı bir konfigürasyona sahip olduğunu ya da Lenovo’nun sadece üst seviye Intel çiplere laptopta yer verdiğini gösterecek.

Yeni Lenovo Yoga modelleri AMD Ryzen 4000 ile Intel versiyondan daha ucuz Tam Boyutta Gör

AMD ya da Intel, Yoga Slim 7 cihazının içerisindekiler aynı kalacak. Bu özellikler 1080p çözünürlüklü 14 inç ekran, 16GB RAM, 1TB SSD olarak sıralanıyor. Portlar kısmında iki USB 3.1, bir USB Type-C Thunderbolt, SD kart okuyucu, HDMI ve kulaklık jakı yer alıyor. İki işlemci arasındaki tek fark Intel varyantta Wi-Fi 6 destekleniyor ve kumaş kaplama gibi ekstralar sunuluyor. Intel seçenler ayrıca dilerlerse 4K ekrana terfi edebiliyor ve bu ekran için GeForce MX grafik kartını da sepete ekleyebiliyor. 

Lenovo Yoga Slim 7 modeli Nisan ayında satışa sunulacak. Başlangıç fiyatı AMD işlemci için 850 dolar, Intel işlemci için ise 1210 dolar olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim