Anlık Bildirim

Yeni nesil iPhone'lar güç tuşuna entegre Touch ID ile gelebilir

Gelecekteki iPhone'lar güç düğmesi olarak iPad Air 4'te yer alan Touch ID'ye sahip olabilir. Geliştirilen belirli teknolojiler ışığında maliyet açısından mantıklı görülüyor.

Yeni nesil iPhone'larda güç tuşu değişebilir Tam Boyutta Gör

Apple, geçen sene iPad Air 4’ü duyurmuştu. Şirket, maliyeti düşürmek amacıyla iPad Air’ın güç düğmesine Touch ID’yi dahil etmişti. Şimdi, güç düğmesindeki Touch ID uygulamasını kapsayan bir patent, Apple tarafından güncellendi ve gelecekteki iPhone’ların benzer bir teknolojiyle gelebileceğini öne sürüyor.

iPad Air 4’te yer alan güç düğmesindeki Touch ID’yi kapsayan orijinal patent, iPad Air 4’ün tanıtımından iki yıl önce ortaya çıkmıştı. Patent o zamandan beri iPhone benzeri bir kilit ekranı önizlemesi oluşturacak şekilde lanse edilmişti.

Yeni nesil iPhone'larda güç tuşu değişebilir Tam Boyutta Gör

Patentin gelecekteki durumu nedir ?

Patentin birkaç bölümü, güç düğmesindeki Touch ID'nin er ya da geç gerçekleşeceğini öne sürerek güncellendi. Bu patent, elektronik cihazın bir düğme içerdiği ve gömülü parmak izi sensörünün düğmenin içerisinde yer aldığı bir güç düğmesi olarak anlaşılmaktadır.

Güç düğmesi kısmı orijinal patent olarak belirtilmedi. Fakat yeni patentin içeriği ; benzer bir kilit ekranı önizlemesi sergilenerek, ilk dokunmatik girişi algılaması ve düğmeye basan kişiyi algılayarak kimlik doğrulamasını parmak izi eşleştirme teknolojisi ile gerçekleştirmeyi içerdiğini belirtiyor.

Güncellenen bu patent ilk olarak PatentlyApple tarafından fark edildi.

Ayrıca meşhur Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2020’de iPhone SE 2021’in yana monteli Touch ID ile çıkabileceğini öne sürmüştü. Ancak, dünya çapındaki salgın ve diğer gecikmeler nedeniyle bu lansman ertelendi. 2022’de tanıtılması beklenen yeni iPhone SE, yana monte edilmiş Touch ID ve aynı zamanda 5G destekli olarak çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7363 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
#ios, #iphone ve
2 etiket daha #ipad Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim