Anlık Bildirim

Yeni Sony Ericsson K810i

Üst segmentte yer alan Sony Ericsson K810i modelinin piyasaya sürülmesiyle birlikte Cyber-shot ailesine yeni bir üye daha eklenmiş oldu.

Sony Ericsson K790i'nin makyajlanmış hali olarak nitelendirebileceğimiz Sony Ericsson K810i, yaklaşık 5 mm daha ince bir yapıya sahip. Telefonda objektif kapağının biraz daha içeride tasarlanmış olması dikkatimizi çekiyor. Zira Sony Ericsson K790i'de objektif kapağı daha dışarıda yer alıyordu. Beyaz aydınlatmaya sahip metalik tuş takımı ve joystick telefona farklı bir hava katmasına rağmen çoğu kullanıcı için ergonomik gelmeyebilir. Sony Ericsson'un yeni nesil telefonlarında farklı bir tuş takımı dizaynına geçiş yaptığını görüyoruz. Firmanın pek çok modelinde olduğu gibi bu telefonda da joystick kullanılması bir eksiklik olarak değerlendirilebilir. Çünkü çoğu cep telefonunda joystick mekanizması ileri vadede kimi problemler çıkarabiliyor.

Yeni Sony Ericsson K810i
Yeni Sony Ericsson K810i

Telefonda UMTS şebekesi desteği ve görüntülü görüşme için 2. kamera mevcut. UMTS alt yapısının ülkemizde devreye girmesiyle beraber 3G telefonlar daha da değer kazanacak ve bu tür telefonlara olan talep artacaktır. Ülkemizde bulunan EDGE desteği telefonda ne yazık ki yer almıyor.

Yeni Sony Ericsson K810i

Sony Ericsson K810i'de 3.2 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özelliğine sahip kamera ve xenon flaş kullanılmış. Xenon flaş özellikle loş mekanlarda klasik led flaşlara oranla çok daha başarılı performans sergiliyor. Telefonda Cybershot menüsü ve detaylı kamera ayarlarına yer verilmiş. (Alacakaranlık modu, plaj modu, manzara modu vb) Ayrıca PhotoDJ yazılımıyla karanlık çıkan fotoğraflar üzerinde düzenlemeler gerçekleştirebiliriz. Telefonla 176x144 piksel 3GP formatında video kaydı yapılabiliyor. Ancak günümüzdeki telefonlarda 352x288 piksel MPEG4 video kaydı gitgide standart hale gelmeye başladı. Sony Ericsson'un kısa süre içinde video kaydı konusunda gelişimlere gitmesi gerekiyor. Firma ileride video kaydı konusunda ön plana çıkan farklı bir seriyle karşımıza çıkabilir.

Yeni Sony Ericsson K810i

Telefonda 2.0 inç 240x320 piksel (QVGA) 262.144 renk TFT ekran kullanılmış ve 64 MB'lık büyük dahili belleğe yer verilmiş. Memorystick Micro hafıza kartlarıyla telefonun bellek kapasitesini 2 GB'a kadar arttırabiliyoruz.

Yeni Sony Ericsson K810i

Sony Ericsson K810i MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV, WMA, M4A ve MIDI gibi ses formatlarını destekliyor. Sony Ericsson'un izlediği farklı pazarlama stratejisi gereği Walkman telefonlarda yer alan  ‘'Megabass özelliği bu telefonda bulunmuyor. Ancak telefonda stereo genişletme özelliğinin bulunması avantaj olarak düşünülebilir. Sony Ericsson, RDS destekli FM radyo özelliğini de eksik etmemiş. Bu özelliği destekleyen radyo istasyonların sunduğu bilgileri telefonda görebiliriz. Telefonda yer alan multi-tasking özelliğiyle birden çok işlemi aynı anda gerçekleştirebiliriz. Örneğin arka planda müzik çalarken internette gezinebiliriz.

Sony Ericsson K810i'de zengin bağlantı seçenekleri bulunuyor. Bluetooth V2.0 ve kızılötesi portuyla rahatça diğer bilgisayarlar ya da  telefonlarla kablosuz veri aktarımı yapabiliriz. Telefon ayrıca USB 2.0 desteği de bulunuyor. Telefonda A2DP profili desteği iyi düşünülmüş. Böylece telefonda rahatça stereo Bluetooth kulaklık kullanabiliriz. Firmanın telefonda kullandığı 950mAH değerine sahip lityum polimer batarya  400 saate kadar bekleme ve 10 saate kadar konuşma süresi vaat ediyor. Ancak bu değerlerin laboratuvar ortamlarında en iyi şartlarda belirlendiğinin altını çizmek gerekir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16280 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim