Anlık Bildirim

Zalman ZM-80A Passive Video Soğutucusu incelemede: Üst seviye ekran kartınız "0" sesle çalışsın

Hızlanan grafik kartları ve yüksek kaliteli görüntünün çok önemli bir bedeli var: Yüksek ısı üretimi. Özellikle yüksek performans sunan üst seviye kartlarda bunun üstesinden gelebilmek için oldukça radikal çözümler üretilmeye başlandı: bakınız GeForce FX 5800 : )

Tabii bu çözümler aktif soğutmaya yani fanlara dayandıkları için neredeyse saç kurutma makineleri ile elektrikli süpürgeler arasında bir gürültü seviyesine sahipler . )

Bunu önlemek için Zalman düşünmüş taşınmış ve pasif bir soğutucu geliştirmiş: ZM-80A.

ZM-80A oldukça ciddi boyutlara sahip alüminyumdan yapılmış grafik kartının iki yüzünü de kaplayan ve iki katman arasında ısı iletim borusuna (heat-pipe: içinde düşük ısılarda buharlaşma yeteneği olan bir sıvı bulunan ve ısınan sıvının buharlaşıp daha sonra yoğunlaşmasıyla çalışan aynı zamanda ısının pasif soğutucu üzerinden daha iyi atılabilmesini/dolaşmasını sağlayan sistem ) sahip türünün ilk örneği bir ürün.

Ürün yüzey alanını mümkünce fazla tutabilmek ve ekran kartının iki yanını da sarabilmek için oldukça hacimli olmuş. Bu da AGP slotunun yanındaki PCI slotunuzu kullanılmaz kılıyor.

Zalman ZM-80A Passive Video Soğutucusu incelemede: Üst seviye ekran kartınız '0' sesle çalışsın

Sonuçta Radeon 9700 Pro gibi yüksek performanslı kartları bile soğutabilen bu ürün eğer sese tahammül edemiyorsanız oldukça iyi bir seçenek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim