Anlık Bildirim

2012'de Android güçlenecek, Symbian liderliğini koruyacak

2012'de Android güçlenecek, Symbian liderliğini koruyacak

Ülkemizdeki teknoloji severlerin ilk defa Samsung i7500 ile kullanma fırsatı yakaladığı Android'in yurtdışında sürekli gündemde olduğu bilinen bir gerçek. 22 Ekim'de kullanıcıyla buluşmasının ilk yıl dönümünü kutlayacak olan Open Handset Alliance'ın açık kodlu mobil çözümü Gartner'ın analisti Ken Dulaney'e göre önümüzdeki yıllarda başarı çıtasını hızla yükseltecek.

2012 yılı baz alınarak yapılan analize göre Android önümüzdeki 3 senede işletim sistemi pazarında %14.5'lik bir pay elde edecek ve yılda yaklaşık 76 milyon Android tabanlı cep telefonu satışı yapılacak. Piyasanın şimdiki lideri Symbian OS'in 2012 sonu itibariyle pazardaki payı %39'a düşmesine (bu pay yıllık yaklaşık 203 milyon Symbian tabanlı mobil cihaz demek) rağmen liderliğini sürdürecek. Apple'ın Mac OS X'in bir türevi olarak 2007'de çıkarttığı iPhone OS ise markette %13.7'lik paya sahip olacak. Bu verilere göre 2012 yılı itibariyle mobil işletim sistemi pazarında ilk üç Symbian- Android- iPhone OS olarak şekillenecek.

2012 yılında pazardaki bir diğer yarışı ise RIM OS ve Windows Mobile arasında yaşanacak. Ken Dulaney'e göre RIM OS 65.25 milyon cihaz- %12.5'lik pazar payı ile %12.8'lik Windows Mobile'ı geçmeye çalışacak. Nokia'nın Internet cihazlarında kullandığı ve N900'le birlikte sürümünü tanıttığı Linux tabanlı Maemo ise 2012 sonunda pazardan %5.4'lük bir paya sahip olacak. Pre ile tekrardan çıkışa geçen ve Pixi ile bu çıkışın devamını getirmek isteyen Palm ise webOS ile %2.1'lik pay elde edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim