Anlık Bildirim

250 cc ve altındaki motosikletlerin ÖTV'si sıfırlandı

Daralan sektörü canlandırmak amacıyla kasımda başlatılan 2 aylık ÖTV indirimlerinin süresi uzatıldı. Bunun yanı sıra ÖTV indirimine 250 cc ve altındaki motosikletler de dahil edildi. Son tarih 31 Mart

250 cc ve altındaki motosikletlerin ÖTV'si sıfırlandı Tam Boyutta Gör
 

2018 yılı içerisinde gittikçe daralan sektörleri canlandırmak amacıyla 1 Kasım’dan itibaren 2 ay süreyle başlatılan vergi indirimleri normal şartlarda 31 Aralık’ta sona eriyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, otomobilde ÖTV, hafif ticari araçlarda ise KDV indiriminin de dahil olduğu uygulamanın 3 ay daha devam edeceğini açıkladı. Sürenin uzatılmasının yanı sıra motosikletler de ÖTV indirimine dahil oldu.

250 cc ve altına yüzde 0 ÖTV 

Ülkemizdeki vergi sistemine göre 250 cc’nin altındaki motosikletlerde yüzde 8 oranında ÖTV uygulanıyordu. Yapılan açıklamaya göre bu motosikletlerdeki ÖTV oranı kısa süreliğine yüzde 0’a çekildi. Süresi uzatılan diğer indirimlerin de dahil olduğu söz konusu uygulamanın 31 Mart tarihine kadar geçerli olacağı belirtildi.

Kenan Sofuoğlu da açıklama yaptı 

ÖTV indirimine motosikletlerin de dahil edilmesinin sebebi olarak dünyaca ünlü motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu gösterildi. İndirimin duyurulmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Sofuoğlu, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan ÖTV açıklaması motosikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bakanımız Berat Albayrak bizi ilgiyle karşıladı. Kendilerine ve Bakan yardımcımız Dr. Nureddin Nebati beye tüm motosiklet camiası adına teşekkür ederim” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13051 kez okundu.
21 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
motosiklet vergisi, motosiklet ötv indirimi ve 250 cc motosiklet vergi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim