Japon demiryolu firmalarından biri olan JR East, Alfa-X adlı yeni yüksek hızlı trenini sergiledi. Tren 400 km/s hıza ulaşabilmesiyle kullanıma sunulduğunda yolcu taşıyan en hızlı tren olacak. Trenin günlük yolculuklardaki hızı ise açıklanana göre 360 km/s olacak.
Cuma günü JR East tarafından yolcular olmadan başlatılan test, Bloomberg haberine göre 10 vagonluk hâliyle Aomori ve Sendai şehirleri arasında geceleri yolculuk yapacak. Bu gece testleri açıklamaya göre üç yıl devam edecek ve JR East, treni 2030 yılında ticari ürün hâline getirmeyi hedefliyor.
Trenin halka açılması için bu kadar aralık veriliyor oluşu akıllara direkt olarak başka bir rakibin bu treni geçebileceği ihtimalini getiriyor.
Bloomberg’e göre ayrıca en hızlı tren ünvanı şuan raylarının inşaatı devam eden manyetik levitasyon trenine ait olabilir. Tokyo ve Nagoya arasına inşa edilen bu tren, 2027 yılında yolcu almaya başlayacak ve bol tünelli bir hattı takip ediyor. Bu hat sayesinde tren 505 km/s hıza ulaşabiliyor.
Proje sayfasına göre Alfa-X’in 22 metrelik burnu, havayı yararak trenin hızlanmasını sağlıyor ve tren standart frenlerin yanında hava frenleri ve manyetik plakaları da yavaşlamak için kullanıyor.Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:



Y
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
7982 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
hızlı tren, shinkansen ve