Anlık Bildirim

41 milyon yıl öncesine ait, kehribara hapsolmuş böcekler keşfedildi

Avustralya'nın Otway Havzasında çalışan paleontologlar, kehribar içine hapsolmuş ve araştırmalar sonunda 41 milyon yıl öncesine ait olduğu bulunan bir çift sineği ve birçok böceği keşfettiler.

41 milyon yıl öncesine ait, kehribara hapsolmuş böcekler keşfedildi Tam Boyutta Gör

41 milyon yıl önce Gondvana'da(Süperkıta Pangea'nın parçalanmasından sonra güneyde kalan kısım) bir kehribarın içine hapson bir çift böcek, günümüzde Avustralya'da paleontologlar tarafından keşfedildi. Böcekler çiftleşmek için bir araya gelmişler ancak kehribar içinde hapsolmuşlar.

İlk başta Monash Üniversitesi'nden baş araştırmacı Jeffrey Stilwell; "Gözlerine inanamıyorum. Küçük, eski yıllara ait böceklerin fosilleşmiş reçine içinde bulunması olağandışı değildir ancak Güney Yarımkürede bu tür örnekleri bulmak nadirdir ve çiftleşme eyleminde iki böceğin kehribara hapsolması çok az rastlanan bir durum." diyerek olayın farklılığına vurgu yapıyor.

41 milyon yıl öncesine ait, kehribara hapsolmuş böcekler keşfedildi Tam Boyutta Gör

Stilwell ve araştırma ekibi, eklem bacaklılar, mantarlar, yosunlar, tohumlar ve yapraklar da dahil olmak üzere diğer kehribar örneklerini inceliyor. Çalışma yazarları, yine yaklaşık 40 milyon yıl öncesine ait 2.500'den fazla kehribar parçasını inceleyerek antik yaşamın bu küçük izlerini bulmaya çalışıyor.    

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6505 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kehribar, paleontoloji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim