Anlık Bildirim

4.Nesil iPhone, 720p çözünürlüğünde video kaydı yapabilir

Her sene iPhone OS'in yeni versiyonunun tanıtılıp, geliştiricilere dağıtılmasının test ve uygulama geliştirmekten çok daha önemli bir anlamı da gelecek nesil iPhone'la ilgili bizlere bilgi sunması. 8 Nisan'da gün yüzüne çıkan iPhone OS 4.0 içinde aynı şeyin geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Gerek yeni API destekleri gerekse de sistem dosyalarından yer alan küçük ayrıntılar, gelecek nesil iPhone'la ilgili bizlere bilgi sunmaya devam ediyor.

iPhone OS 4.0'ın 3.beta sürümünü geçtiğimiz günlerde yayınlayan Apple, 4.Nesil iPhone'da kamera alanında büyük atılım yapabilir. Sistemin içersinde yer alan iChat belirtileri yeni telefonda internet kamerasının yer alacağının kesin birer göstergesi olduğu düşünülürken, son rastlanılan argümanlar da video kayıt çözünürlüğünün 640x480 pikselden 720p yani 1280x720 piksele yükseltilmiş olabileceğini gösteriyor;

AVCaptureSessionPreset640x480
AVCaptureSessionPreset1280x720

Gerek 4.Nesil iPhone'un iPhone HD ile satışa sunulacak olacağı yönündeki iddialar, gerek Uzakdoğu'dan gelen 5 Megapiksellik kamera alım haberleri, gerekse de 1000'den fazla yeni API desteği sunan iPhone OS 4.0'ın geliştiricilere sunduğu önemli avantajlardan birini iPhone tarafından kaydedilen video kayıtlarının bütün içeriğine ulaşabilmesi; 720p iddialarını daha da güçlendiriyor.

Anlaşılan 7 Haziran'da tanıtılması beklenen yeni iPhone, beraberinde önemli değişikliklerle gelecek gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15921 kez okundu.
7 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim