Anlık Bildirim

5 çekirdekli Intel Lakefield işlemcisi bekleneni veremeyebilir

Intel’in düşük güç tüketimli yeni işlemcisi GeekBench’te gün yüzüne çıktı. Yonga performans beklentilerini karşılayamayabilir.

5 çekirdekli Intel Lakefield işlemcisi bekleneni veremeyebilir Tam Boyutta Gör

Intel’in farklı mimarileri aynı IHS altında buluşturacağı LakeField platformu detaylanmaya devam ediyor. Erken mühendislik örneği yonga pek içici seviyede değil.

Geekbench veritabanına düşen Core i5-L15G7 5 çekirdek 5 izlekli bir model çekirdek sayısıyla alışılagelinmişin dışında. Bunun sebebi olan ARM’ın big.LITTLE benzeri tasarım sahip yongada Sunny Cove çekirdeğiyle Tremont çekirdeği bir arada bulunuyor.

Farklı mimariler bir arada

Henüz kesinleşmese de 1 çekirdeğin Skylake’ten bu yana değişmeyen Sunny Cove çekirdeği olduğu düşünülüyor ki testte 1.4 GHz’den 2.95 GHz’e ulaştığı rapor edilen birim de bu çekirdek olabilir. Diğer taraftan geriye kalan 4 çekirdeğin frekansı ise bilinmiyor.

5 çekirdekli Intel Lakefield işlemcisi bekleneni veremeyebilir Tam Boyutta Gör

Geekbench’te tek çekirdek testinde 725 puan alan Lakefield modeli çoklu çekirdek kısmında ise 1566 puan almayı başarmış. Bu değerler Qualcomm Snapdragon 835’in tek çekirdek sonucunun 2 katına yakınken çoklu çekirdekte ise mavi takım Qualcomm’la kafa kafaya konumda.

Snapdragon 8cx’e baktığımızda ise Lakefield yongası Qualcomm’un iddialı çözümüyle tek çekirdekte aynı seviyede kalırken çoklu çekirdekte %77’ye yakın fark atmayı başarmış. Nihai yongada durumun nasıl olacağı merak konusu iken tablo çok fazla değişmezse Intel’in bu piyasada zorlanacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim