Anlık Bildirim

50 Cent'in Bitcoin serveti yalan çıktı

2014 yılında Bitcoin karşılığında sattığı albümü ile 700 adet Bitcoin sahibi olduğunu açıklayan 50 Cent'in aslında hiçbir zaman Bitcoin sahibi olmadığı ortaya çıktı.
Yıllar önce bir şekilde elde edilen Bitcoin'lerin günümüzde birer servet haline geldiği ile ilgili çok sayıda olaya şahit olmuştuk. Geçtiğimiz ay ortaya atılan iddiaya göre benzer bir olay, asıl adı Curtis James Jackson olan ABD'li ünlü rapçi 50 Cent'in de başından geçmişti. 50 Cent'in açıklamasına göre 2014 yılında çıkardığı Animal Ambition isimli albümün Bitcoin karşılığında satılmasına izin veren 50 Cent, albüm satışından elde ettiği 700 Bitcoin'e bugüne kadar hiç dokunmamış ve ocak ayı itibariyle toplam değeri 8 milyon dolara ulaşan Bitcoin servetine sahip olmuştu.


İmajına zarar vermediği için yalanlamadı 

The Blast'ın ulaştığı ve Curtis James Jackson'ın taraf olduğu bir iflas davası belgelerine göre ise ünlü rapçi aslında Bitcoin servetine sahip değil. Jackson'ın yemin altında verdiği ifadeye göre ilk olarak TMZ'nin ileri sürdüğü ''Bitcoin serveti iddiası'' gerçeği yansıtmıyor. Bugüne kadar hiçbir zaman(ne 2014 yılında ne de geçtiğimiz ay) Bitcoin'e sahip olmadığını itiraf eden rapçi; basında çıkan haberleri, imajına ya da markasına zarar vermediği sürece yalanlamadığını ve bu nedenle Bitcoin servetine sahip olduğu yönündeki iddiaları doğruladığını belirtti.


Bitcoin milyoneri olmadığını itiraf etmesine rağmen 50 Cent, iddiaları doğrulayarak insanları kandırma niyetinde olmadığını da vurguladı. Bitcoin ile ödeme yapılmasını kabul eden ilk sanatçılardan olduğunu vurgulayan rapçi gerçekten de o dönemde albümü karşılığında hesabına Bitcoin gönderildiğini açıkladı. Tabi bu Bitcoin'ler hiçbir zaman 50 Cent'in eline geçmedi zira 50 Cent'in albümün dağıtılması için çalıştığı üçüncü şirketler Bitcoin'leri doğrudan ABD dolarına çevirerek 50 Cent'e albüm satışından elde edilen geliri ödedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim