Anlık Bildirim

6 yılda 259 kişi selfie çekerken hayatını kaybetti

Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre 2011-2017 yıllarında 259 kişi selfie çekerken hayatını kaybetti. Uzmanlar bazı noktalarda selfie çekmenin yasaklanmasını istiyor.

6 yılda 259 kişi selfie çekerken hayatını kaybetti Tam Boyutta Gör
 

Ön kameraya sahip telefonlar 2010 yılında yaygın hale gelmeye başlasa da selfie çılgınlığı 2014 yılında 86. Oscar Ödül Töreni'nde Ellen DeGeneres'in çektiği meşhur selfie ile başladı. İlerleyen yıllarda akıllı telefon üreticilerinin ön kameraya yatırım yaparak desteklediği bu çılgınlık artık günümüzde çok olağan bir hal almış olsa da Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre her yıl ortalama 43 kişi selfie çekerken hayatını kaybediyor.


En fazla selfie ölümü Hindistan'da  

2011-2017 yıllarındaki selfie çekerken meydana gelen ölüm vakalarını inceleyen araştırmacılar 6 yılda en az 259 kişinin selfie çekerken hayatını kaybettiğini tespit etti. Bu ölümlerin büyük bir kısmının Hindistan'da meydana geldiğini belirten araştırmacılar, ölüm sayısı itibariyla Hindistanı sırasıyla Rusya, ABD ve Pakistan'ın takip ettiğini açıkladı. 


Araştırmacılara göre selfie çekerken ölenlerin neredeyse dörtte üçünü erkekler oluşturuyor. Selfie çekerken hayatını kaybedenlerin yaşlarına da odaklanan ekip, dünyanın dört bir yanındaki selfie ölümlerinin neredeyse yarısının 20–29 yaş grubunda meydana geldiğini tespit etti. Bu yaş grubunu, ölümlerin yüzde 36'sının meydana geldiği 10-19 yaş grubu takip ediyor.


Araştırma sonucuna göre ölümlerin büyük bir kısmı(70 ölüm) boğulmadan kaynaklanıyor. Trafik kazasından kaynaklı 51 ölüm vakası tespit eden ekip bir diğer yaygın ölüm sebebinin ise yüksekten düşme olduğu sonucuna ulaştı. Ayrıca hayvan saldırısı(8 ölüm), elektrik çarpması(16 ölüm) ve ateşli silahlardan kaynaklanan(11 ölüm) vakalar da raporda dikkat çekiyor.


''Ölümleri azaltmak için yasaklama şart'' 

Yüksek oranda genç nüfusa sahip olan Hindistan'ın ölüm vakalarında ilk sırayı alması şaşırtıcı değil. Bu vakaları azaltmak isteyen yetkililer, son yıllarda ülkenin farklı bölgelerinde selfi çekmeyi yasakladı. Selfie çekmenin zararlı olmadığını fakat selfie çeken insanların davranışlarıyla tehlike arz ettiğini belirten araştırmanın yazarı Dr. Agam Bansal bireylerin riskli yerler konusunda eğitilmesi gerektiğini düşünüyor. Bansal'a göre selfie ölümlerini azaltmak için özellikle su kütleleri, dağ zirveleri ve yüksek binaların yakınında olmak üzere pek çok bölgede selfie çekmeyi yasaklamak şart. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim