Anlık Bildirim

ABD Adalet Bakanlığı, iPhone kilidini açacak bir yöntem üzerinde çalışıyor

Apple cephesinden hiç beklemediği bir tepki gören FBI, kendi işini kendisi yapmaya karar verdi ve iPhone şifrelemesini kırmak için çalışıyor. Bununla ilgili önemli bir mesafe kat edildi.

Bu yılın muhtemelen en çok konuşulacak olayları arasına girmeye aday FBI ve Apple arasındaki şifreleme davası, ilginç gelişmelere sahne oluyor. Apple'ın San Bernardino zanlısının iPhone cihazındaki şifrelemeyi çözmesi için büyük baskı yapan ABD Adalet Bakanlığı, şimdi farklı bir yola başvurdu.

Normalde dün itibariyle Apple ve bakanlık arasında duruşma yapılması bekleniyordu ancak bakanlık mahkemeye başvurarak, iPhone şifrelemesi için potansiyel bir yöntem bulduklarını ifade ederek, bu nedenle duruşmanın ertelenmesini talep etti.


Başvuru evraklarında, isimsiz bir geliştiricinin iPhone şifrelemesini açabilecek bir yöntemin sunumunu yaptığı ve bu yöntem üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor. Eğer yöntem işe yararsa, bakanlık Apple'a baskı yapmaktan vazgeçecek ve şikayetini de geri alacak. Kurum, daha fazla medya önünde yıpranmak istemiyor.

Şifrelemeyi kıran isim ise sır gibi saklanıyor. Geçtiğimiz haftalarda, McAfee'nin eski sahibi sadece 3 haftada iPhone şifrelemesini kırabileceğini duyurmuştu. FBI'ın bu isimle mi irtibata geçtiği şimdilik belirsiz.

Mahkeme, 5 Nisan tarihine kadar bakanlık avukatlarına süre tanıdı ve başvuru ile ilgili güncelleme istedi. Apple ise, bakanlık yetkililerinin nasıl bir açık buldukları konusunda daha fazla bilgi talebinde bulunmaya hazırlanıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim