Anlık Bildirim

ABD Savunma Bakanlığı drone savaşlarına hazırlanıyor

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı DARPA, efsanevi nakliye uçaklarından C-130 Hercules'i çeşitli görevlerde kullanılacak drone'ları taşıyabilmesi için yeniden geliştiriyor.

ABD Savunma Bakanlığı drone savaşlarına hazırlanıyor
 

Geçtiğimiz günlerde yeni otonom gemisi Sea Hunter’ı filosuna dahil eden ve bunun yanı sıra diğer otonom araçlar üzerinde de çalışmalar yürüten ABD Savunma Bakanlığı, şimdi de havacılık tarihinin en başarılı nakliye uçaklarından biri olarak gösterilen C-130 Hercules’i drone taşıyan bir mobil hava üssü haline getirmek için çalışıyor.

Geliştirilen sistem eğer başarılı olursa uçak gemilerinin havadaki bir versiyonu gibi çalışacak. Drone’lar nakliye uçaklarından havalanacak ve görevlerini tamamladıktan sonra tekrar uçaklara geri dönecek. Gremlinler olarak adlandırılan bu drone’lar görev tanımına göre özel yükler taşıyabilecek, radar sahalarının da dahil olduğu kara hedeflerini yok ederek düşman savunmasını kırmak için kullanılacak.

Gremlin adındaki drone’lar çeşitli amaçlar için pek çok farklı yük taşıyabilecek küçük ve düşük maliyetli araçlar olarak tasarlanacak. Her bir Gremlin üzerinde 27 kilograma kadar yük taşıyabilecek ve yaklaşık 500 kilometre menzile sahip olacak. Savaş sırasında düşman savunmasını zayıflatmak için kullanılacak bu drone’lar barış veya kriz durumlarında potansiyel düşman sınırlarının yakınlarında uçarak sinyal, görüntü ve bunun gibi diğer verilerin toplanmasını sağlayacak.

F-22 ve F-35'ler kontrol edecek 

Savunma Bakanlığı’nın bu projeyle ilgili düşünceleri bununla da sınırlı değil. C-130 Hercules nakliye uçaklarının bırakacağı ve tekrar toplayacağı Gremlinlerin ileriki zamanlarda F-22 ve F-35 savaş uçakları tarafından da kontrol edilebilmesi öngörülüyor.

Şuanda ikinci aşamada bulunan bu projenin yeni aşamasında Gremlinlerin C-130 üzerinden bırakılması ve tekrar toplanması denemeleri yapılacak. Bu aşamanın 2019 veya 2020 yıllarında yapılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim