Anlık Bildirim

ABD başkanı Trump, Çin'e uygulanan vergi tariflerinin arttırıldığını açıkladı

ABD ve Çin arasında uzun bir süredir devam eden ticaret savaşı, başkan Donald Trump'ın Çin ürünlerine yönelik vergi tarifesinin arttırıldığını açıklamasıyla birlikte tam hız devam ediyor.
Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı gittikçe kızışıyor. Çin'in 75 milyar dolarlık ABD ithalatına yeni vergi tarifeleri getirmesi üzerine, ABD başkanı Donald Trump Çin ürünlerine uygulanan yeni ithalat vergi tarifesini açıkladı.

İpler gerilmeye devam ediyor

Yapılan açıklamalara göre 1 Ekim’den itibaren şu anda yüzde 25'ten vergilendirilen Çin'den gelen 250 milyar dolarlık mal ve ürün yüzde 30’dan vergilendirilecek. Ayrıca, 1 Eylül’den itibaren de yüzde 10’la vergilendirilen 300 milyar dolarlık Çin ürünleri yüzde 15’ten vergilendirilecek.
Donald Trump ayrıca ABD şirketlerinden Çin operasyonları için alternatifler bulmalarını istedi. Yaşanan bu gelişmenin ardından ise Apple, Amazon ve diğer teknoloji şirketlerinin hisselerinde düşüş yaşandı. Gittikçe tırmanan ABD-Çin ticaret savaşının önümüzdeki günlerde hangi boyutlara ulaşacağı ise şimdilik muamma.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3937 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim