Anlık Bildirim

Türk mühendis havaalanlarındaki tüm Wi-Fi şifrelerini bu haritada topladı

Sık sık seyahat eden Anıl Polat isimli Türk mühendis, gittiği havaalanlarındaki tüm kablosuz internet şifrelerini tek bir harita üzerinde topladı. Üstelik tamamen ücretsiz ve sürekli olarak güncel.
Her ne kadar mobil internet kullanımı artık oldukça yaygın olsa da ücretsiz internet önerisi kuşkusuz hepimiz için daha cazip geliyor. Söz konusu yabancı bir ülke olunca devreye giren uluslararası dolaşım ücretleri ise özellikle mobil cihaz kullanıcılarını havaalanı gibi açık internet bağlantılarına yönlendiriyor.
Bilgisayar güvenliği üzerine çalışmalar yürüten ve ayrıca seyahat blogger’ı olan Türk mühendis Anıl Polat’ın Wi-Fi projesi ise tam da bu noktada yardıma koşuyor. Dünya çapındaki havaalanlarında yer alan kablosuz internet bağlantılarına ait şifreleri tek bir haritada toplayan Polat ayrıca hangi bölgede internetin daha hızlı olduğunu da belirtiyor.
Böylelikle internete bağlanmak için kafe ya da restoranda ödeme yaparak şifreyi öğrenme zorunluluğunu ortadan kaldıran harita, -çoğu havalimanında bağlantıların ücretsiz olduğu düşünüldüğünde- internetin ücretli olduğu havaalanlarında hayat kurtarıcı olabilir. Haritanın web sürümüne buradan, çevrimdışı kullanabileceğiniz iOS uygulamasına buradan (5,29 TL) ve Android (5,89 TL) uygulamasına ise buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim