Anlık Bildirim

Akıllı saatlerin ufak ekranlarında yazı yazmayı kolaylaştırması beklenen sistem, "ZoomBoard"

Akıllı cep telefonları kadar popüler olması beklenen akıllı saatler, ufak boyutları ile kullanıcılara çok büyük imkanlar vaat ediyorlar. Sony, Samsung ve Apple gibi devlerin yanında bağımsız araştırmacıların da çalışma gösterdiği akıllı saat teknolojileri, boyutları nedeniyle bazı soru işaretleri de oluşturuyorlar.
Bu doğrultuda Carnegie Mellon Üniversitesi doktora öğrenicilerinden Chris Harrison ve Stephen Oney, geliştirdikleri "ZoomBoard" isimli sistem ile ufak ekranlarda yazı yazma işlemlerini kolaylaştırıyorlar. Tam boyutlu QWERTY klavye üzerine hazırlanmış olan sistem ile ekrana iki kademeli yakınlaşma yapmak mümkün hale geliyor ve bu sayede çok daha kolay yazı yazılabiliyor. Ekran üzerinde sağdan sola doğru kaydırma işlemi silme görevini görürken, aşağıdan yukarı doğru kaydırma işlemi ile klavye üzerinde kullanılacak diğer semboller karşımıza geliyor.
16 x 6mm ekran üzerinde yapılan testler sonucunda dakikada 10 kelime civarında yazılabildiği belirtilen sistem halen geliştirme sürecine tabi tutuluyor. ZoomBoard'u piyasada yer alan ses tanıma sistemlerinin çok başarılı ya da yeterli olmaması ve akıllı saatler üzerinde çok uzun metinlerin yazılmayacağı için oldukça yeterli bir sistem olarak gören Chris Harrison ve Stephen Oney, hazırladıkları sistem için bir de tanıtım videosu yayınladılar.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
918 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, akıllı saat ve
2 etiket daha Klavye sistem
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim