Anlık Bildirim

Akıllı telefonlar subliminal reklamların aracı olabilir


Reklamcılık alanında hararetli bir şekilde devam eden tartışmalardan birisi subliminal reklamlar konusunda. Subliminal reklam; kişinin izlediği veya incelediği görsel içeriklere bilinçaltına hitap edecek mesajlar göndermek olarak tanımlanıyor. Sinema filmlerinde 24 kare oynatılırken 25. karenin gözün farketmeyeceği hızda geçerek istenen mesajı vermesi buna örnek sayılabilir.

Densebrain adlı bir New York girişiminin projesi subliminal reklamları akıllı telefonlara kadar getirmeyi amaçlıyor. Akıllı telefonlarda uygulama kullanırken iç reklamlarla sıkça karşılaşıyoruz. Ancak Densebrain bu klasik anlayıştan tamamen farklılaşmak niyetinde.

Akıllı telefonlara yerleştirilecek bir modül kulağın duyamayacağı frekanslarda atımlar yaparak lokasyon tabanlı reklamlar, satış promosyonları ve diğer mesajları kullanıcının bilinçaltına fısıladayacak. Bunun için kullanıcının bir müdahalede bulunmasına gerek olmayacak. Sistem bir tetikleme ile harekete geçecek.

Firma ikinci aşamada tetikleme mekanizmaları kurmayı planlıyor. Örneğin bir mağazanın belirli bir ürününe bu mekanizma yüksek frekanslı ses dalagaları yayacak şekilde yerleştirilecek. Tüketici ürünün yanına geldiğinde akıllı telefonundaki modül harekete geçerek bilinçaltına satın alma mesajları gönderecek.

Modül akıllı telefonun satışı esnasında aktifleştirilmesi müşteriye bıraklacak bir seçenek sunacak mı veya direk kullanıma mı açılacak bu konular belirsiz. Ancak Procter&Gamble gibi dev firmalar konsept ile ilgilenmeye başladı bile. Şunu hatırlatmak gerek ki subliminal reklamlar yaklaşık 55 ülkede yasaklanmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim