Ülkemizde bir süredir ithal elektronik ürünlere getirilecek ek vergi tartışılıyor. En son ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi geçtiğimiz ayın başında ek vergilerin bir kaç ay içerisinde geleceğine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Ancak bu kez Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD)'dan ilginç bir talep geldi.
MOBİSAD yönetim kurulu başkanı ve Eko Grup Genel Müdürü Sinan Ekşi elektrik-elektronik ürünlerin ithalatına yönelik korunma önlemi nedeniyle yurda kaçak sokulan ve vergi ödemeden satışa sunulan telefon sayısının artacağını belirtti. Buna önlem olarak ise MOBİSAD'tan yurt dışı kayıt harcının (IMEI kaydı) 131.5 liradan 600 liraya çıkarılması talebi geldi.
Sinan Ekşi yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının 750 binden 1 milyona, kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının ise 800 binden 1.1 milyona yükselmesini beklediklerini dile getirdi. Özellikle kaçak ürünlerin çoğalacağına dikkat çeken yönetici "Vergi ödenmeden satışa sunulan telefon sayısı artacak. Bu durum kayıtlı çalışan sektörümüzü olumsuz yönde etkileyecek. Düşen satışlar sektörde gelirleri düşürecek" dedi.
İlginizi Çekebilir

Bunun yanında Sinan Ekşi, söz konusu ek vergi uygulamasının ise perakende satış fiyatını %15 arttıracağını ancak satışlarda %20'lik biz azalma beklendiğini belirtti. Açıklamaya göre bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bin lira üzerinde fiyata sahip cihazların ise satışların yarısından fazlasını oluşturması bekleniyor.
Eğer MOBİSAD'ın talebi olumlu karşılanırsa ek vergilerin ardından yurt dışından akıllı telefon satın alıp ülkemizde kullanmanın maliyeti de önemli ölçüde yükselecek.
Donanım Haber olarak Türk basınında bu sabah yer alan haberin doğruluğuna ilişkin MOBİSAD ile iletişime geçmiş bulunuyoruz. Açıklamanın onaylanmasının ardından son durumu bu haberi güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.
Ek vergiler ile ilgili Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Erdi Özüağ ve Mesut Çevik'in cep telefonlarını bekleyen yeni vergiler ile ilgili yorumuna aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29710888.asp Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum
Fakirin alım gücünü daraltarak daha çok fakirleştiriyorsun, ancak dua etmeleri koşuluyla öldükten sonra daha güzel şeylere sahip olacağını söylüyorsun. (not: inanan bir bireyim)
Zengin daha da zenginleşiyor.
Bende bir inanan olarak bunun peşinden gidiyorum ancak bu dünyaya bir kere geliyoruz haliyle devletin fakir insanların refahını yükseltmek yerine neden hala böyle müslüman olduğu iddia edilen ülkede tam tersi yapılıyor anlamış değilim. Bunun müslümanlıkla alakasıda yok ta o ayrı bir konu. Finlandiya'da belli bir dönem yaşama fırsatım oldu. Adamların çoğu hiçbir şeye inanmıyor ama görün ki devlet kendi vatandaşı için öyle bir organize olmuş ki, fin vatandaşlara sunulan olanakları saymaya kalksam buradan köye yol olur........
Benim ekonomik durumum oldukça iyi ancak kendi vatandaşım neden benim yakaladığım olanakları yakalayamıyor gördükçe bazen üzülüyorum bazen umursamıyorum bile?
Arkadaşlar markete gidiyorsunuz her meyvenin kilosu 5-10 tl olmuş, et tavuk 20-80 tl gibi fiyatlara satılıyor. Temek gıda maddeleri bile uçmuş gitmiş. Daha barınmadan filan bahsetmiyorum. Bir bireye bile asgari ücret yetemezken ailesi olanlara allah kolaylık versin..
Ama neden hala değişmek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum? Birşeylerin yanlış gittiğini anlamıyormusunuz? Şu haberden bile vatandaşın nasıl göründüğü aşikar...
En çok yanıldığımız konu ise "inançların ve dinlerin" devlet ve bireyler arasında değil, birey ve yaratıcı arasındadır.
Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur......
Belkide ben yanlış düşünüyorumdur belkide bu coğrafyada bu olmak zorundadır bilmiyorum....
Kalın sağlıcakla herkesin günü güzel geçsin herkes mutlu olsun...