Anlık Bildirim

Amazon’un yeni ofisinde yağmur ormanı var

Amazon Spheres adındaki 4 milyar dolarlık yeni ofis ortamı tam 40 000 bitkiden oluşan devasa yağmur ormanı ile çalışan motivasyonunu çok daha ötelere taşıyor.

Yıllardır teknoloji devlerinin çalışanları için sunduğu ofis imkanları gündeme gelir ve hatta bunları sıralayarak en iyi listesi yapan platformlar bile var. Akla hayale gelmeyen ilgi çekici çalışma ortamları ile en iyi motivasyonu sunmayı amaçlayan şirketlerden Amazon çıtayı çok yukarılara çekti.

Yağmur ormanı manzaralı ofis

Firmanın Seattle bölgesinde inşa ettiği 4 milyar dolarlık yeni ofis yerleşkesinde ilginç bir dinlenme alanı bulunuyor. Amazon Spheres adı verilen bu alanda tam 40 bin bitkiden oluşan bir yağmur ormanı var.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanan genel, nadir bulunan veya nesli tükenmekte olan 400 tür bitki bir araya getirilerek bu devasa ofis ormanı oluşturulmuş. Alanın tam ortasında ise 16 metre yüksekliğe sahip Rubi adında bir ağaç da yer alıyor.

 

Amazon’un yeni ofisinde yağmur ormanı var Tam Boyutta Gör

3 adet farklı boyutlarda küreden oluşan yerleşke çalışanların stres atabileceği ve bir şeyler atıştırabileceği tarzda hazırlanmış. Bizzat Jeff Bezos tarafından açılışı yapılan Spheres sadece çalışanlara motivasyon katmakla kalmıyor ayrıca gelecek nesillere de önemli bir miras bırakıyor zira nesli tükenmekte olan bitkilerin görülebilme yeri sadece burası olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4514 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, amazon spheres ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim