Anlık Bildirim

Analiz : 2015 yılında mobil uygulama indirme sayısı 98 milyarı geçecek


Tablet ve akıllı telefonların popülaritesindeki artışa bağlı olarak kullanım oranı yükselmeye başlayan mobil uygulamalar kendi sektörünü oluşturdu ve bu sektör ilerideki yıllarda masaüstü yazılım sektörünü dahi geçebilecek kapasitede. Son yapılan araştırma da bunu ortaya koyuyor.

Berg Insight tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2015 yılında mobil uygulama indirme sayısı 98 milyarı geçecek. 2010-2015 yılları arasında yıllık artışın yüzde 56.6 olması bekleniyor. İndirme sayısındaki artış gelirleri de etkileyecek. 2015 yılında uygulama mağazalarının gelirleri 8.8 milyar € veya 11.8 milyr $'a yükselecek. 2010-2015 yılları arasında mağaza gelirleri yıllık bazda yüzde 40.7 artış gösterecek.

Geçen yıl uygulamalardan, uygulama için alışverişlerden ve abonelik hizmetlerinden 1.6 milyar € / 2.15 milyar $ gelir elde edilmişti.

Tahminlere göre Apple iOS 2015 yılında da mobil uygulama gelirlerinin lideri olmaya devam edecek. Android işletim sistemi 2. Windows Phone işletim sistemi ise 3. sırayı alacak. 

Berg firmasının kıdemli analisti Johan Svanberg indirme sayısı bakımından çoğu uygulamanın ücretsiz olduğunu ancak yapılan bir strateji değişikliğine bağlı olarak gelirlerin artacağını belirtiyor. Ücretli uygulamalardan ziyade firmalar uygulama içi ödeme ve reklamcılık sistemine ağırlık verecek. 2015 yılında Asya-Pasifik bölgesinde indirilen uygulamaların yüzde 40'ı bu türden olacak.

Svanberg HTML 5 standardının bu periyotta gelişmeye devam edeceğini ancak yaygın bir kullanım alanı bulamayacağını da vurguluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim