Anlık Bildirim

Analiz : 5 yıl sonra Microsoft'un tüm PC pazarındaki paya yüzde 30'a düşecek

Analiz : 5 yıl sonra Microsoft'un tüm PC pazarındaki paya yüzde 30'a düşecek

Windows işletim sistemi ile PC pazarında 5 yıl önce yüzde 90 civarında bir paya sahip olan Microsoft'un devam eden yıllarda da bu oranları koruyacağı tahmin edilmekteydi. Ancak son dönemlerde yapılan analizler, Windows işletim sisteminin pazar payının eridiğini gösteriyor.

Asymco tarafından yapılan analize göre özellikle iPad cihazının satışa çıkması sonrasında global PC satışlarında devamlı yaşanan büyük artış sona erdi ve büyüme yavaşlamaya başladı.

O tarihten sonra iPad ve Android tablet satışlarında adeta patlama yaşandı ve hızlı büyüme trendleri gözlemlenmeye başladı. Pek çok analiz tablet cihazlarını da PC sayılarına ekliyor ve sağlıklı bir gözlem yapılamıyor ancak bu yıl tahmin edilen PC satış rakamları 300 milyon civarında. Toplam tablet satışlarının ise 230 milyon civarında olması bekleniyor.

Bilgisayar tabanlı sistemler gözönüne alındığında yıl sonunda Windows işletim sisteminin oranı yüzde 60 civarında gerçekleşecek. Ancak 2015 yılına geldiğimizde Microsoft'un payı yarı yarıya azalacak. Tahminler tablet satışlarının PC satışlarını geride bırakacağını söylerken, Windows işletim sisteminin toplam PC pazarındaki oranı ise yüzde 30'a gerileyecek. Bu dönemde Android ve iOS işletim sisteminin pazar paylarında önemli artışlar yaşanacak.

Genelde tablet ve PC satışları birarada değerlendirildiğinde PC modellerinin gerilemesi net olarak göze çarpıyor. Ancak sadece PC pazarı göz önüne alındığında Microsoft'un yüzde 90'lara varan hakimiyeti ise devam ediyor ve büyük düşüş yaşayacak gibi görünmüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1217 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, microsoft ve
2 etiket daha windows 8 Windows
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim