Anlık Bildirim

Analiz : Haziran ayında Windows 8 kullanım oranında düşüş var

Analiz : Haziran ayında Windows 8 kullanım oranında düşüş var

Microsoft'un başlangıçta kötü giden satışları iyileştirmek adına pek çok radikal adım attığı Windows 8 işletim sistemi umut işaretleri vermeye başlamasına rağmen Haziran performasına bakıldığında beklentilerin altında kalmış durumda.

Net Applications tarafından yapılan Haziran ayı analizine göre Windows 8 işletim sistemi yüzde 5.9, Windows 8.1 işletim sistemi yüzde 6.6 kullanım oranına sahip. Ancak toplamdaki yüzde 12.6'lık oran Mayıs ayına göre 0.1 puan gerilemiş durumda. 

En çok kullanılan işletim sistemi sürümü yüzde 50.55 ile Windows 7 olurken, teknik desteği sona eren Windows XP ise yüzde 25.31 kullanım oranına sahip. 

Yaklaşık iki yılda sadece yüzde 12.5 pay toplayabilen Windows 8 sürümleri Windows 7 ve Windows XP kullanıcılarından çok fazla çalamamış görünüyor. Hatta Windows XP'nin teknik desteğinin sona erdiği Nisan ayından bu yana sadece yüzde 1.2'lik bir geçiş yaşanmış. 

Analizde Microsoft'un Windows 9 çalışmalarını hızlandırmasının ardında benimsenme oranlarındaki düşüklüğün yattığı tahmin ediliyor. İddialara göre Microsoft, Windows 9 işletim sisteminin geliştirici önizlemesini sonbahar aylarında dağıtıma sunacak. 

Windows sistemleri dışında en popüler sürüm OS X 10.9 olarak dikkat çekiyor ve kullanım oranı yüzde 3.95. Linux dağıtımları ise yüzde 1.7 kullanım oranında bulunuyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1278 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, uygulama haber ve windows 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim