Anlık Bildirim

Analiz : Tablet pazarı büyüme konusunda sert düşüş yaşıyor

Analiz : Tablet pazarı büyüme konusunda sert düşüş yaşıyor

İlk iPad modelinin piyasaya çıkışı ile hayat bulan ve adeta şahlanan modern tablet pazarı artık doyuma ulaşması nedeniyle yavaşlama emareleri gösteriyor. Üç haneli olan büyüme önce iki haneye sonra da tek haneye düştü. 

Son analizlere göre geçen yıl yüzde 52.5 oranında büyüme gösteren tablet pazarı bu yıl itibariyle sadece yüzde 7.2 oranında büyüyebilecek. Bunun en büyük sebebi ise iPad sevkiyatlarında yaşanan düşüş. Ayrıca kullanıcıların tablet kullanım ömrünün artması da diğer bir önemli sebep. 

Akıllı telefonlardan ayrı olarak tablet ürünlerinin kullanım ömrü 2-3 yılı bulabiliyordu. Ancak son dönemde kullanım ömrünün 3-4 yıla kadar uzadığı görülüyor. Özellikle iPad ve Nexus tabletlerinin uzun vadeli güncellemeler alması bu süreyi uzatan en önemli etken. Ayrıca kullanıcılar tablette yapabilecekleri bazı işlemleri akıllı telefonlarından hallettikleri için hali hazırdaki tablet modellerini değiştirmeyi gerektirecek bir donanım güçsüzlüğü konusu da ortaya çıkmıyor. 

Bununla birlikte önümüzdeki 3 yıl dengelerde küçük bir miktar değişim öngörülüyor. 2018 yılı itibariyle iPad pazar payının yüzde 24.5 olacağı tahmin ediliyor. Android tabletler yüzde 64'e gerileyecek. Windows işletim sistemi ise bu süreçte pazar payını ikiye katlayarak yüzde 10 seviyesini geçecek. Ayrıca üst seviye tablet sınıfında iPad hakimiyeti yaşandığı için Android ve Windows tabletlerin orta ve giriş seviyesine yöneldiği de altı çizilen konular arasında. 

Pazar payı büyümesinde tek haneli rakamlara inilmesi tablet pazarı için kırmızı alarm durumunun yaklaşmaya başladığını gösteriyor. Şimdilik satışlar üreticilerin yüzünü güldürmeye devam edecek. Ancak büyümenin durması ile birlikte aynı PC pazarında olduğu gibi üreticilerin kan kaybetmesi de kaçınılmaz olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1143 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple ve
3 etiket daha iPad Tablet tablet market
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim