Anlık Bildirim

Anonymous 90 000 askeri personelin mail adresini şifreleri ile birlikte sızdırdı


Hacker grubu Anonymous son dönemlerde özellikle ülkemize ve Sony gibi büyük firmalara yönelik yaptığı saldırılarla gündemi oldukça meşgul ediyor.

Geçtiğimiz hafta Apple’a ait bir işlem sunucusundan kullanıcı adı ve şifreleri sızdıran Anonymous yayınladığı mesajda başka işlerle meşgul olduklarını duyurmuştu. Şimdi o işin ne olduğu ortaya çıktı.

ABD kaynaklı olan ve Pentagon ile sıkı ilişkilere sahip danışmanlık şirketi Booz Allen Hamilton’a saldıran grup askeri personele ait 90 000 mail adresi ve şifreyi internete sızdırdığı ortaya çıktı.

Saldırıya “Pazartesi Askeri Eritim ” adını veren grubun sızdırdığı adres ve şifreler deniz birlikleri, iç güvenlik, özel birlikler gibi pek çok birimde çalışan askeri personele ait. Grup bunun haricinde çok uğraşı vererek çözmeye başladıkları ilginç bilgileri de paylaştıklarını belirtiyor.

Bu bilgiler arasında hükümet kuruluşlarının, federal birimlerin ve paravan askeri şirketlerin farklı noktalara sakladıkları gizli kutuların harita ve anahtarları bulunuyor.

Booz Allen Hamilton saldırıyı doğruladı ve kısa bir açıklamayla durumun değerlendirmeye alındığını ve bir hükümet kurumunun yönetim sistemini ele geçirecek kadar önemli bir girişim olmadığını belirtti.

Adres ve şifrelerin daha derin incelenmesiyle askeri ve devlet sırlarının ifşaa edilmesine kadar gidebilecek olan bu saldırı ABD tarihindeki en önemli hacker olaylarından biri olarak tarihe geçebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3797 kez okundu.
7 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, anonymous
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim