Anlık Bildirim

App Store platformunda XcodeGhost tehlikesi sanıldığından daha fazla

Kısa bir süre önce Xcode platformunu taklit eden XcodeGhost adındaki yeni bir geliştirici aracının uygulamalara virüs bulaştırdığı ve bu uygulamaların da App Store mağazasında 39 civarında olduğu gündeme bomba gibi düşmüştü. Yeni araştırmalar zararlı yazılım ile ilgili daha fazla bilgiyi gün ışığına çıkardı.

Line gibi popüler uygulamalara bulaşan bu virüs verilen bilgilere göre Nisan ayından bu yana aktif durumda. Apple'ın sıkı yayın politikalarına rağmen App Store ortamına geçmeyi başaran zararlı yazılımın 500 ila 4000 arasında iOS uygulamasına bulaşmış olabileceği belirtiliyor. İyi haber ise kullanıcıların bilgilerini çaldığı sanılan zararlı yazılımın çeşitli reklam ve sponsorlu uygulamaların gösterimini yaptığı belirtilirken bunun haricinde herhangi bir faaliyeti tespit edilemedi. 

XcodeGhost platformu orijinal Xcode platformundan daha hızlı ve daha kolay kullanılabilir olduğu için geliştiriciler tarafından tercih ediliyordu. Zaten zararlı yazılım bulaşan uygulamaları geliştirenler de hacker değil sıradan uygulama geliştiriciler. Apple yaptığı açıklamada zararlı yazılım bulaşan uygulamaları mağazadan kaldırdıklarını ve geliştiricileri orijinal Xcode kullanmaları konusunda uyardıklarını belirtmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim