Anlık Bildirim

Apple, A6X çipsetli dördüncü nesil 9.7 inçlik iPad modelini duyurdu


Apple, San Jose tiyatrosundaki etkinliğinde sürpriz bir şekilde üçüncü nesil iPad'in bir takım değişikliklerle güçlendirilmiş versiyonu olarak nitelendirilebilecek dördüncü nesil yeni tablet bilgisayarını gün yüzüne çıkardı. Tasarım anlamında yeni iPad'den farklı olmayan dördüncü tablet modeli, firmanın A6X adını verdiği yeni bir yongadan gücünü alıyor. Apple'ın kendi tasarımı olan Swift adlı işlem birimlerinin mevcut olduğu A6X, işlemci ve grafik performansının yanı sıra grafik hesaplama hususunda da A5X'e oranla iki kat artış sağlayacak. 
Görüntü stabilizasyonu gibi fonksiyonlar için yeni bir görüntü sinyal işlemcisine yer verilen 2048 x 1536 piksel çzünürlüğe sahip retina ekranlı dördüncü nesil iPad, iki kat daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sağlayabilecek ve 8 pinlik yeni Lightning portunu beraberinde getirecek. Ayrıca HD 720p video çekebilen FaceTime HD ile görüntü özellikleri önemli bir iyileştirme alan tablet, yeni 4G LTE iletişim teknolojisi çipi sayesinde Japon KDDI ve kısa süre önce SoftBank'ın satın aldığı Sprint'in bu teknoloji için belirlediği frekanslarla uyumlu olacak ve 10 saatlik bir pil ömrüne sahip olacak.
Üçüncü nesil iPad ile aynı fiyatlandırmaya sahip olan yeni cihazın Wi-Fi destekli 16GB hafızaya sahip sürümü 499$, 4G LTE destekli versiyonu ise; 629$'dan satışa sunulacak. Yeni ürünün çıkış yapmasıyla birlikte yaklaşık 6 ay önce tanıtılan üçüncü iPad'in satışına son verileceği tahmin ediliyor. iPad 4'ün Wi-Fi sürümü 2 Kasım, 4G LTE destekli sürümü Kasım ayının ortalarında tüketiciyle buluşacak.
Apple, A6X çipsetli dördüncü nesil 9.7 inçlik iPad modelini duyurdu
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11727 kez okundu.
70 kişi, toplam 87 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, tablet bilgisayar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim