Anlık Bildirim

Apple, Çin'in casusluk iddialarıyla ilgili olarak Kongre'ye açıklama yaptı

Geçtiğimiz hafta ortaya atılan casusluk iddialarını hızlı bir şekilde yalanlayan Apple, konuyla ilgili olarak ABD Kongresi'ne mektup gönderdi. Şirket ilk ifadelerini yineledi.

Apple, Çin'in casusluk iddialarıyla ilgili olarak Kongre'ye açıklama yaptı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta Bloomberg, Çin'in internet tarihinin en büyük casusluk operasyonunu yürüttüğünü iddia etmişti. İddialara göre Çinde üretilen Super Micro anakartlarına çip yerleştiren Çin hükümeti, bu anakartların kullanıldığı sunuculara sızmayı başarmıştı. Raporda Apple ve Amazon'un sunucularına da sızıldığı belirtilse de iddialardan kısa bir süre sonra Apple iddiaları sert bir dille yalanlamıştı.


Casusluk iddialarını reddetti

Tabi Super Micro, Amazon, Apple ve Çin Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanlasa da bu iddialar ABD yönetimi için çok önemli zira Super Micro'nun anakartları ABD hükümetinin kullandığı sunucularda da yer alıyor. ABD Kongresi konuyla ilgili olarak söz konusu şirketlerin açıklama yapmasını beklerken ilk açıklama Apple'dan geldi. Şirket Kongre'yi oluşturan Senato'daki ve Temsilciler Meclisi'ndeki yetkililere gönderdiği mektupla iddiaları yalanladı.


Apple'ın bilgi güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı George Stathakopoulos tarafından kaleme alınan mektuba göre Apple yaptığı taramalar esnasında ''kötü amaçlı yazılımların veya kötü amaçlı diğer unsurların'' varlığını gösteren herhangi bir kanıta rastlamadı. Stathakopoulos ayrıca Bloomberg'ün iddiasının aksine Apple'ın bu konuyla ilgili FBI ile iletişime geçmediğini de ekledi. 


Apple'ın daha önce yaptığı açıklama ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi(NCSC) tarafından destek görmüştü. Bakanlık ve NSNC Apple'ın açıklamalarından şüphelenmeyi gerektirecek bir durum olmadığını dile getirmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim