Anlık Bildirim

ABD hükümeti Çin'in casusluk iddialarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz hafta ortaya atılan casusluk iddialarına yönelik açıklama yaptı. Bakanlık; Apple, Amazon ve Super Micro'nun beyanlarını destekliyor.

ABD hükümeti Çin'in casusluk iddialarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta ABD'li medya kuruluşu Bloomberg çok sayıda istihbarat yetkilisine dayandırdığı önemli bir iddiayı ortaya atmıştı. Hazırlanan rapora göre Çin hükümeti, ABD'li anakart üreticisi Super Micro'nun anakartlarına çip yerleştirmiş ve bu anakartların yer aldığı sunuculara sızmıştı. Böylece ABD hükümetine ve farklı şirketlere ait önemli veriler Çin hükümeti tarafından takip edilmişti. İddiaların odak noktasında olan Super Micro, Apple ve Amazon casusluk iddiasını reddederken ABD hükümeti de bu üç şirketi destekleyen bir açıklama yaptı.


Üç şirketin ifadesini destekledi 

ABD hükümetinden ilk açıklama İç Güvenlik Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Bakanlık söz konusu üç şirketin beyanlarını desteklerken bu şirketlerin ifadelerinden şüphelenmek için bir sebeplerinin olmadığını ekledi. Ülkenin iç ve dış tehditlere karşı en yetkili organı olan Bakanlık, bu açıklamasıyla Çin'in casusluk yaptığı yönündeki iddiaları dolaylı yoldan reddetmiş oldu.


İç Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi(NCSC) tarafından yapılan açıklamayla tamamen örtüşüyor. NCSC, ''Medyadaki haberlerin farkındayız ancak şu aşamada Apple ve Amazon tarafından yapılan detaylı değerlendirmelerden şüphe duymayı gerektirecek bir sebep yok.'' ifadesini kullanmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim