Anlık Bildirim

Apple, UDID için alternatif bir sistemi WWDC 2012'de duyurabilir


Apple'ın özellikle uygulama geliştiricilerin, ürünlerini kimlerin nasıl kullandığını takip etmeleri için geliştirdiği benzersiz cihaz tanımlayıcısı UDID, bugüne kadar pek çok gizlilik davasıyla karşı karşıya kaldı.

40 karakter uzunluğundaki hex değeri, kullanıcının her hareketini kaydettiği ve gerek Apple, gerekse üçüncü taraf geliştiriciler tarafından izlendiği iddialarına konu oluşturdu. Apple bir süredir UDID ile uygulamaları takip eden geliştiricileri bundan vazgeçmeye zorluyor.

Yarın başlayacak WWDC 2012'de Apple'ın mobil geliştiriciler için yeni bir yöntemi duyurması bekleniyor. Bu yöntem gizlilik tartışmalarını bitirirken, hali hazırdaki yaklaşımlardan daha iyi bir gizlilik koruması sunacak. En azından geliştiricilerin beklentisi bu yönde.

Uygulamalarını takip edemeyen geliştiriciler için bu, milyon dolarlık gelirlerden olması anlamına geliyor. Bu da ekosisteme ciddi zararlar verebilir. 600 000 uygulamaya sahip mağaza için bu bir tehdit oluşturuyor.

Geliştiriciler kendilerine göre çözüm üretme çabasında. Ancak asıl hamleyi Apple'ın yapması gerektiğine inanıyorlar. Çünkü bulunan yöntemler de Apple tarafından aniden yasaklanabilir. 

Apple tarafından açıklanmış resmi bir duyuru yok. Ancak konferansta Retina ekranlı Mac'ler ve iOS 6'nın yanında yeni bir tanımlayıcının tanıtılması da heyecanla bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim