Anlık Bildirim

Apple geliştirici portalı hacklendi, bazı geliştiricilerin bilgileri çalınmış olabilir

Apple geliştirici portalı hacklendi, bazı geliştiricilerin bilgileri çalınmış olabilir

Bir süredir Apple geliştirici portalının kapalı durumda olması iOS 7 işletim sisteminin beta dağıtımından kaynaklanan bazı düzenlemeler olduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyordu. Bazı yenilikler olacağı gibi iddialar da yapılırken aslında gerçeğin çok farklı olduğu anlaşıldı.

Apple portaldan bir bildiri yayınlayarak web sitelerinin birine bir sızıntı yaşandığını ve firmanın kayıtlı geliştiricilerinin bilgilerinin çalınmak istendiğini açıkladı. Geliştiricilere ait hassas kişisel bilgiler şifrelenmiş olmakla birlikte bazı geliştiricilere ait isim, mail adresi gibi bilgilerin çalınmış olabileceği belirtiliyor.

Apple geliştirici portalını halen kapalı durumda tutuyor ve sistemi yeniden yapılandırmaya karar verdi. Sunucu yazılımları güncellenecek ve veritabanları yeniden oluşturulacak. Apple portalı yeniden ayağa kaldırmak için yedeklemeler üzerinde çalışırken, portalın ne zaman faaliyete geçeceği ise bilinmiyor.

Sızıntı nedeniyle iOS 7 4. betasının dağıtımının gecikip gecikmeyeceği sorularına ise Apple dağıtım döngüsünün normal işleyişine devam ettiğini açıkladı. Ayrıca üyeliğinin bitişi tam da bu sürece denk gelen geliştiricilerin üyelikleri ise sistemin kapalı kaldığı süre kadar uzatılacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1267 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim