Anlık Bildirim

Apple görünmez mürekkep kullanarak dijital el sıkışma patenti için başvuruda bulundu


Apple'ın gelecek cihazları için spekülasyonlar devam ederken zaman zaman başvuru yaptığı patentler ile ilgili bilgiler de geliyor. Bunlardan birisi henüz başvurusunu yaptığı dijital el sıkışma patenti. 

Firmaların temassız alışveriş için yakın alan iletişimi NFC teknolojisine yatırım yaptığı bir dönemde henüz hiçbir cihazında bu teknoloji bulunmayan Apple, veri aktarımını kamera ve görünmez mürekkep ile yapmayı planlıyor. 

Patentte, ödeme yapılacak barkodun cihaza okutulmasından sonra eşleşmesi için benzersiz bir kimlik numarası oluşturulduğu ve güvenlik için kimliğin kodlarının görünmez floresan kaplama ile boyandığı belirtiliyor. İki cihazın birbiri arasında veri aktarımı yapabilmesi için de bir cihazın ekranında eşleşme numarası üretilirken diğer cihaz bunu kamerasına okutuyor ve veri aktarımı gerçekleşiyor. Bu cihazlar iPhone, iPad, iPod Touch veya Mac modelleri olabiliyor. 

Günümüzde NFC hariç Bluetooth veya kızılötesi gibi teknolojilerle de veri aktarımı yapılabiliyor ancak Apple bu teknolojileri kullanmadan bunu gerçekleştirmek istiyor. 

Oldukça ilginç görünen patent gerçek hayata geçer mi bilinmez ancak alternatif bir eşleşme yolu olarak kullanılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5703 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim