Anlık Bildirim

Apple’ın 2020 yılı iPhone modelleri lazer destekli 3D kameralar ile gelebilir

Ortaya çıkan bilgiler Apple'ın yeni bir kamera sistemi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Lazer destekli üç boyutlu kamera sistemi sayesinde gerçek dünya çok daha rahat bir şekilde taranabilecek.
Apple, lazer destekli 3D kamera Tam Boyutta Gör
Üç kameralı iPhone modellerini görmemize az bir süre kalmışken yeni bilgiler ortaya çıktı. Bloomberg tarafından paylaşılan sızıntı Apple’ın, derinlik bilgisini çok daha iyi hesaplayan 3D kamera sistemi geliştirdiğini gösteriyor. Şu an Face ID ile kullanılan nokta projektör sensörü sadece yakın mesafede çalışabiliyor. Lazer destekli bu yeni kamera sistemi çok daha uzak mesafelerde çalışarak gerçek dünyayı üç boyutlu algılama konusunda yardımcı olacak.

Sony ile sensörler hakkında görüşüldü

Yine aynı kaynak tarafından Apple’ın, Sony ile test sensörleri hakkında konuştuğu belirtildi. Sızıntı doğruysa, lazer destekli yeni 3D kamera sistemini 2020 yılında görmemiz olası. Bu kamera sistemi yeni iPhone modellerini fotoğraf kısmında yaşanacak gelişmelerin yanında artırılmış gerçeklik (AR) noktasında da oldukça ileri taşıyacak. Çevre taraması net olarak yapılacağı için AR ile yerleştirilecek sanal nesneler daha iyi sonuçlar çıkarabilirler.

Apple, lazer destekli 3D kamera Tam Boyutta Gör

Apple’ın, ilk başta 2019 yılında tanıtılacak iPhone modelleri için bu sistemi geliştirildiği öğrenildi. Ancak yaşanan gecikmelerden dolayı 2020 yılına ertelenmiş. 2019 yılında tanıtılacak modellerde ise geliştirilmiş Face ID sensörü, üçüncü kamera ve Lightning portu yerine USB-C kullanılması gibi değişimleri göreceğiz.

2019 yılında yeni iPad ve iPad mini modellerini tanıtılacağı ve iOS 13 işletim sisteminin karanlık mod desteğiyle geleceği gibi önemli bilgiler de öğrenildi. Özellikle üç boyutlu kamera sistemi kesinleşirse Apple'ın, derinlik hesaplama, artırılmış gerçeklik vb. alanlarda önemli gelişmeler sunmaya hazırlandığı söylenebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim