Anlık Bildirim

Apple'a ait yeni bir patent güneş enerjili iPhone ve notebook şarj istasyonu tanımını yapıyor


Son dönemlerde yaşanan patent kavgaları firmaları teknolojilerini daha çok patentleme yolunu tercih etmesine neden oluyor. Bu alanda liderlik Apple'da. Bizzat Steve Jobs tarafından alınan patentler de dahil 2011 yılının gündemde öne çıkan en çok patent başvurusu haberleri Apple’a ait.

Patently Apple sitesinin haberine göre bu hafta ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından Apple'a ait 16 patent başvurusu kabul edildi. Bunlardan bir tanesi elektronik cihazlar için güneş enerjili bir şarj sistemini tarif ediyor. Patentte güneş enerjisi kaynağının yanında bir voltaj çevirici ve kontrolcüsü de dikkat çekiyor.

Voltaj çevirici güneş enerjisi kaynağına biri giriş kablosu vasıtasıyla ekleniyor. Çıkış kablosu ile de bir elektronik yükleyiciye bağlanıyor. Patent tanımından elektronik yükleyicinin bir elektronik cihaz olduğu anlaşılıyor. Bu da Apple'ın iPhone'dan MacBook'larına kadar tüm ürünlerini tasvir ediyor. 

Voltaj çevirici cihaz tarafından alınan enerjiyi devamlı takip ediyor. Kontrolcü ise iletilen enerjiyi ayarlamak için çeviriciyi kontrol ediyor. Böylece aşırı bir enerji yüklemesinin önüne geçiliyor.

Apple daha önce de yedek güç sağlayan güneş enerjisi panelleri için patent başvurusu yapmıştı. Ancak bu patentler Apple'ın güneş enerjili cihazlar üreteceği alnamına gelmiyor. Üretim masrafları düşmediği müddetçe Apple'ın bu alana girmesi çok zor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4273 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim